В БСП се ругаят на хора на Борисов и Пеевски

24705
В БСП се ругаят на хора на Борисов и Пеевски
Снимка: БГНЕС

Активистите на дискусионния клуб „Димитър Благоев”, които на 1 юли приеха обръщение към членовете на БСП, са вербувани от Бойко Борисов и Делян Пеевски”. Това е заявил зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов по време на заседанията на областните ръководства на Социалистическата партия в Пазарджик и в Пловдив, предават "Фокус".

Визитата на зам.-председателя на БСП с ресор „организационни въпроси” е била предизвикана по спешност във връзка с предстоящото заседание на Националния съвет на БСП в събота, 5 юли.

БСП няма да избира нов лидер преди събора на Бузлуджа

Конгресът на БСП няма как да бъде свикан преди националния събор на партията на Бузлуджа. Причината - за това бил необходим един месец,...

Според самия Дъбов на двете заседания той е успял да осигури подкрепа за сегашното партийно ръководство. Той е един от най-ревностните поддръжници на настоящия лидер на БСП Сергей Станишев и председател на националния предизборен щаб на левицата на последните избори за Европейски парламент.

Междувременно от Областния съвет на БСП в Пазарджик отрекоха да е провеждано заседание или среща с Дъбов.

"Разговаряли сме с председатели на Общински съвети на БСП, които потвърдиха, че не са търсени и не е провеждана такава среща вчера", каза Райна Мантарова от обласния съвет на БСП в Пазарджик. Тя уточни, че председателят на БСП-Пазарджик Димитър Димитров също е отрекъл да е имал среща с Димитър Дъбов.

Казаното по време на заседанията на областните ръководства на Социалистическата партия в Пазарджик и в Пловдив от Димитър Дъбов, че активистите на дискусионния клуб „Димитър Благоев” са вербувани от Бойко Борисов и Делян Пеевски, е невъзможно. Това заяви кметът на Ловеч и член на БСП Минко Казанджиев.

Найденов отрече да е кандидат за председател на БСП

Не изключвам варианта на заседанието на БСП повдигането на въпроса за свикаване на конгрес на партията. Това каза министърът на отбрана...

Той допълни: "Според мен, поне за хората, които познавам, това не е възможно. Друг е въпросът, че тъй като нашата партия е плуралистична, всеки има право на собствено мнения. Така че всеки може да изрази своето мнение и то може да бъде различно от мнението на централното ръководство. Но за вербуване, лично за мен, мисля, че това е прекалено пресилено”.

Преди изказване за вербувани членове на БСП, Димитър Дъбов първо трябва да погледне резултата си в Шумен. Това коментира депутатът от "Коалиция за България" Страхил Ангелов относно думите на Дъбов.

Ангелов добави: "В какво се изразява това вербуване на членове на БСП от Бойко Борисов и Делян Пеевски? Не знам кой от кого е вербуван, но БСП е убедително трета политическа сила в Шумен. С този резултат, който има Димитър Дъбов, изглежда, че дори и като водач на листата в следващия парламент няма да влезе. Трябва да му бъде потърсен друг район, където все още нещо е останало”.

Ако ръководството на БСП продължава така да защитава постовете си, ще се стигне до поредна загуба на предсрочните парламентарни избори и до превръщането на БСП в трета политическа сила. Това заяви в предаването „Добър ден“ на Радио „Фокус“ Светлана Шаренкова, председател на Форум „България – Русия“ и член на НС на БСП, в коментар на изказването на зам.-председателя на партията Димитър Дъбов.

Уговарят Стефан Данаилов да оглави БСП

Стефан Данаилов бил единствената консенсусна фигура в БСП, която можела да оглави левицата, да я спаси от разпад и да я консолидира пре...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика