Валери Симеонов се развихри - Кремъл умишлено заселва Бургас, няма да гласува против ЕС

2000
Валери Симеонов се развихри - Кремъл умишлено заселва Бургас, няма да гласува против ЕС
Снимка: БГНЕС

Засега мисля, че случващото се в Турция не засяга България. Не виждам причини за опасения, ние не участваме в конфликта в Близкия изток. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод атентата на летище „Ататюрк” в Истанбул. Симеонов добави, че „по-голяма част от границата ни с Турция е преградена стабилно”.

Симеонов обърна внимание на извинението на Ердоган към Путин, определяйки го като симптом на нестабилността на турския президент. Трудно е да се каже дали това е добра новина – по принцип е, каза още политикът. В икономически план обаче това не е много радостна новина – пак ще почнат кьорфишеците за „Турски поток”, каза Симеонов.

След атаката в Истанбул: Нашите спецслужби ще докладват пред депутати за обстановката

Депутатите от вътрешната комисия ще изслушат днес представители на спецслужбите във връзка с терористичния атентат на летище "Ататюрк" ...

Валери Симеонов посочи, че според него има умишлена политика от страна на Кремъл да заселва руснаци в Бургаския регион. Има няколко десетки хиляди апартамента, купени от руснаци, не в пенсионна възраст, а с малки деца. Ако може да не споделям мислите си по въпроса, добави Симеонов, според когото това е въпрос на национална сигурност. Не знам защо си мислите, че непрестанно говоря с премиера, добави той след въпрос на Нова телевизия дали е обсъждал въпроса с Бойко Борисов.

Защо трябва с такава перверзна пунктуалност да се навлиза в темата за Митьо Очите и Божо Кравата? Трябва ли от сутринта да занимаваме хората с тези животни и добитъци, попита Симеонов, който не пожела да коментира „взаимоотношенията между добитъци и животни”. Лидерът на НФСБ призна, че е бил потърпевш от групата на Митьо Очите и посочи, че тази група е имала за посредник общински съветник от Поморие. Там се разви и израстна една от най-мащабните автомобилни мафии, добави Симеонов. Според него местните районни полицейски управления са абсолютно наясно. Те се познават много добре, роднини, приятели – Поморие е едно голямо село, заяви политикът.

Ако сега има референдум за излизане от ЕС, няма да гласуваме против. Точно в този момент България има полза от ЕС, подчерта Симеонов. На първо място е правото на свободно движение, на второ място е работата където искаш в рамките на ЕС, третото е развитието на бизнес. Да не забравяме и чисто материалните изгоди за България от еврофондовете – съотношението е повече от 2:1 – даваме два пъти по-малко за бюджета в ЕС, отколкото получаваме, подчерта Симеонов.

Патриотичният фронт беше против НСО. Вярно е, че 40 млн. лева отиват за НСО. Докато сме в Народното събрание, ще настояваме да се намали минимум бюджетът на тази служба и да се закрие, завърши Симеонов.

Симеонов и Каракачанов настояват за много по-строги наказания за носене на бурка

По-високи глоби и по-тежки наказания за носене на бурки - по тази линия се движат корекциите в проектозакона на Патриотичния фронт по в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика