Валери Симеонов: Тази нощ държавата влезе в ролята си и в "Бедрум"

6789
Валери Симеонов: Тази нощ държавата влезе в ролята си и в "Бедрум"
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов и през изминалата нощ направи "проверки на дискотеки, барове и ресторанти в Слънчев бряг" и посети едно от най-нашумелите заведения на курорта - "Бедрум". Гостите на заведението обаче бяха видимо подразнени и посрещнаха Симеонов със скандирания за оставка и обидни епитети. На няколко пъти гостите скандираха "Селяни".

В центъра на курорта е било много по-тихо - миналата вечер там бе затворена дискотеката „Оксижен“, останалите известни заведения в централната алея също са намалили децибелите, предаде БНТ.

Държавните институции се борят срещу други държавни институции

В много случаи държавните институции се борят срещу други държавни институции. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ по от...

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина. От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Тази сутрин Симеонов пусна свой коментар в Twitter за "проверките в Слънчев Бряг". Ето и пълният текст от коментара на вицепремиера:

"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в „Бедрум“ - открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години.

Припомняме, че при първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 04:00, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона. Законът и наредбите на Община несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24:00ч. Проверките в центъра на Слънчев бряг показаха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за резултатността от действията на институциите. Рецидивистите от „Оксижен“ отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на „Оксижен“ се конфискува целият оборот от около 8 000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове и други. Все актове, които водят до сериозни санкции пза собствениците. За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си върши работата безупречно – похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас. Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане ежедневен до края на сезона.

Кандидат-депутат и кандидат-кмет от НФСБ е организирала трафик на хора?

Координатор на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) е един от задържаните при акция на МВР-Пловдив в неделя (23 юли), твърд...

Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на народното събрание, да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над нормалните хора. И не на последно място – следете внимателно кои медии – коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаността с подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com