Веселин Марешки: БСП бетонира ГЕРБ

2463
Веселин Марешки: БСП бетонира ГЕРБ
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

Вие, големите опозиционери, бетонирахте ГЕРБ и Бойко Борисов на власт. Няма българин, който да ви повярва вече. Гответе се за поредната изборна загуба, за категорична изборна загуба, другари социалисти! Това заяви в парламента лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки. Той припомни, че вчера маските паднаха след като БСП не подкрепи проекта за нова Конституция.

„Очаквах, че отиваме на избори, когато с учудване разбрах, че Корнелия Нинова и БСП за България са бетонирали управлението на Бойко Борисов като негласуваха проекта за Велико народно събрание. Така дългоочакваната оставка на Бойко Борисов не стана факт. Този процес всъщност започна със старта на мандата на президента Румен Радев. Той дойде в президентството със заявката, че ще направи огромни разкрития, ще промени държавата. И какво стана? Единственото, което направи е, че заради неговото служебно правителство ГЕРБ постигна най-голямата си победа спрямо останалите партии!“, каза още Марешки.

Веселин Марешки: Стана ясно кой мисли за народа

„Сега ще стане ясно кой наистина е на страната на българския народ – с гласуването на предложението на "ВОЛЯ" за въвеждане ...

Той бе категоричен, че преди няколко месеца ВОЛЯ е подписала проекта за нова Конституция, който да бъде разгледан и да започне дебатът за свикване на ВНС и рестарт на държавата. Но реален дебат изобщо не се е състоял – нито обществен, нито политически. А всички тези, които години наред са искали рестарт на държавата чрез нова Конституция, не са показали никакъв проект. Нито добър, нито лош. „Излиза, че проектът за Конституция на БСП е по-лош от този на ГЕРБ, щом не го показаха“, заяви Марешки. Според него въпреки всички нелепости по адрес на ВОЛЯ, реално партията му е дала шанс на всички, които са искали да представят своите алтернативи, да го направят, включително и вариантът на Радев, който той заяви пред посланиците, че ще представи.

„Дадохме шанс да видим този проект, който беше със заявки да е капацитет на юридическата мисъл. Естествено, не го видяхме, но тази сутрин разбрах защо. Оставям на обществото да направи оценката на този специалист - острие на президента Радев и на БСП, представящ себе си за върховната мисъл по въпросите на конституциализма, проф. Пламен Киров. Частично мога да се солидаризирам с проф. Иво Христов, който подобни неща нарича дебилизъм. Твърдението, което направи този професор бе, че ако броят на народните представители се намали на 120, партиите, които са близо до 4%-ата бариера няма да влязат. Според него това означавало намаляване на прага! Нали разбирате колко, меко казано, нелепо и невежо, е това твърдение!, възмути се лидерът на ВОЛЯ. Според него и за децата е ясно, че ако броят на народните представители се намали наполовина, партии като ВОЛЯ ще имат наполовина депутати. „Кой може да накара човек с толкова титли да се излага така“, попита Марешки. Той заяви, че хората от партията му са разбрали защо всичко се случва толкова бавно и непрофесионално, щом това е върхът на юридическата мисъл. ВОЛЯ ще изпрати специално писмо до ректора на СУ „Св. Климент Охридски“, в което ще иска оставката на Киров от всички публични длъжности.

На журналистически въпрос Веселин Марешки припомни, че ВОЛЯ е единствената партия през последните години, която е против свикването на Велико народно събрание. Партията обаче би подкрепила такова, ако всички останали политически субекти, както и гражданите, преценят че то е необходимо.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика