Владислав Горанов: Радев е изкушен от изпълнителната власт

5999
Владислав Горанов: Радев е изкушен от изпълнителната власт
Снимка: БГНЕС

"Още в генезиса на политика Румен Радев доведе до вътрешен революционен плам, който все още с БСП не могат да преодолеят. Политическият нагон на Радев бе грешно захранен и от началото на мандата, когато бе принуден да се докосне до изпълнителната власт. Един успешен военен вероятно, един добър пилот, но има системна грешка в конституцията. Натоварването на президента с изпълнителна власт е изкушение, което Радев не можа да преодолее."

Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по БНТ.

Горанов взе Комисията по хазарта на ръчно управление

Министърът на финансите Владислав Горанов избра интересен ръководител на Комисията по хазарта – началника на кабинета си Георги Й...

"Аз разсъждавам като човек, който 10 години участва в политическия живот. Оценявам защо една добре формирана фигура като институция стига до изкушението да коментира с доверие или недоверие изпълнителната власт. В демокрацията доверието се дава на избори. Не можем да влезем в този тон. Мога да коментирам Румен Радев като политик, президентът е институция", каза още Горанов.

"Не съм сигурен, че ГЕРБ би спечелил от това някой президент да си тръгне по-рано. Нито има аргументи Радев да говори за недоверие към правителството, нито има основание да се говори за импичмънт", поясни той решението на ГЕРБ да не се опитва да сваля Румен Радев от поста.

"Видях, че прокуратурата свали доверието си от Радев. След ден той свали доверието от правителството. Трябва ли правителството да каже, че няма да си говорим с президента? Е, не може", заключи Горанов.

"Декември получихме сериозни сигнали от партньори на Васил Божков с тежки обвинения, които нямаше как да останат без последствия. Възложихме проверка на АДФИ, защото министърът не е орган по Закона за хазарта. Ако комисията бе сигнализирала, че има нещо нередно, други мои колеги най-малкото щяха да реагират", каза още финансовият министър като припомни, че в комисията представители имат ДАНС и министерството на икономиката.

Горанов: Влизаме в еврозоната само с фиксиран курс на лева

Парламентът включи в дневния си ред проекторешението, даващо гаранции за влизането на България в еврозоната. Предложението бе представе...

"Подобен дебат за еврото не може да се води безкрайно. Има група хора с интерес за събуждат страхове в хората. Можем да търсим и геополитика, защото присъединяването към еврото е като присъединяването към НАТО и ЕС. Има хора, които не са със сигурност проевропейски настроени и предпочитат да създават напрежение по тези теми", заяви още Владислав Горанов. Тази тема трябва да се затвори при сегашния курс лев-евро при влизането ни в еврозоната, заключи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика