ВМРО: Още преди година предложихме по 100 лв. допълнително за всеки българин за почивка в България

1334
ВМРО: Още преди година предложихме по 100 лв. допълнително за всеки българин за почивка в България
Снимка: БГНЕС

Целта на ваучерите, които са залегнали и в предизборната програма, е да подпомогнат възстановяването на туристическия сектор

С името „Българските патриоти“ ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ тръгват обединени към изборите

Без лидерите в листите новата формация дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси На 20 май 20...

Ваучерите за почивка в размер от 100 лв. за всеки осигурен български гражданин, пенсионер и учащ се е радикалната мярка, която ще възстанови българския туризъм, заявиха от ВМРО.

Поводът за реакцията е позицията на МОН, представена на брифинг на министерство на финансите, в която образователният министър Николай Денков обяви, че всеки ученик и учител ще може да почива безплатно в рамките на седмица в българските курорти. Мярката беше представена като „нов подход по отношение на бизнеса и на хората, които са засегнати от пандемията“. За нас обаче това не е достатъчно, казват от централата на партията.

От там припомнят, че ВМРО предложи ваучери за всеки учащ се, пенсионер и осигуряващ за почивка в България. "Целта на мярката е именно възстановяване на най-засегнатия бранш в страната. Неслучайно и това е заложено като стъпка в програмата за парламентарните избори", пише в позицията на ВМРО.

Според прогнози на туристическия сектор „Лято 2021“ може да е с 20% по-слабо от „Лято 2020“. И в тази ситуация туристическият бранш може да се окаже „заключен“ още доста години напред. Все анализи, които икономическите експерти на ВМРО изработиха още в началото на пандемията.

"Нека припомним също, че по тази причина патриотите в 44-ото Народно събрание още в началото на кризата, през 2020 г., наложихме и се прие намаляване на ДДС за туризма. Предложихме и се прие подкрепа за чартърните полети, от страна на държавата, по 35 евро на седалка", се казва в съобщението.

Каракачанов: Мисията е възможна за патриотите, ако са чели стихотворението „Патриот“

Джедаите са едни други, които успяха да позалъжат хората с големите реформите. Те са джедаите – повишиха си заплатките, начесаха ...

"Припомняме и това, че по инициатива на ВМРО беше разрешено и отсрочване на кредитите за фирмите, засегнати от мерките, включително и тези в туризма. Ние още в началото на кризата предложихме най-важната мярка, която ще даде възможност за възстановяване на сектора, а именно – ваучерите за почивка в България. Нашето предложение беше частично прието, но в недостатъчен размер", посочват патриотите.

"По тази причина още през август миналата година предложихме промени в Закона за туризма, в които е записано ваучери за почивка да се предоставят на всеки работещ български гражданин, плащащ осигуровките си, на всички пенсионери и на всички учащи се. С перспектива тази мярка да достигне до почти 5 милиона български граждани", пишат от ВМРО.

"Размерът на ваучера е 100 лв. на човек, предоставен като ценна книга с възможност за ползване във всички туристически обекти в страната. Всеки един лев, подпомогнал туризма мултиплицира 2,5 лв. за икономиката. Мярката ще бъде постоянно действаща, а не само за времето на ограниченията.

Сектор Туризъм остава водещ и за коалицията БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, от която вече сме част", се посочва още в позицията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика