ВМРО против изложба на транссексуални в Кюстендил

2723
ВМРО против изложба на транссексуални в Кюстендил
Снимка: ПЦ на ВМРО

В Кюстендил замислят изложба на транссексуални по картини на Владимир Димитров-Майстора. Това предизвика възмущението на ВМРО. Ето позицията на партията, без редакторска намеса:

Трансджендър картините са подигравка и позор. Изложбата трябва да бъде спряна!

Каракачанов се оттегля от председателския пост

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател на партията. Той предлага трима съпредседатели да заемат неговото ...

ЛГБТИ+ общността и техните поддръжници, които убедително разрушават основни морални ценности, след като направиха опит да стигнат до образователната система чрез серия от провокации, като Истанбулската конвенция, които ние от ВМРО спряхме, все пак посегнаха и на културата в България.

Това се казва в позиция на ВМРО по повод появилата се информация в медиите, придружена със снимки, че е направена фотосесия с транссексуални мъже, пресъздаваща уникалните образи на красиви български жени, нарисувани от Владимир Димитров – Майстора. Скандалната провокация картините на Майстора да бъдат заменени с транссексуални мъже във фотосесията е подигравка с паметта на големия български художник. Това е унижение за българската култура. Това е унижение за българското общество. Това е унижение за истинските жени, които Майстора е нарисувал в платната си. Това е унижение за всички българи.

Още по-скандален и недопустим е фактът, че това извращение е финансирано от Национален фонд „Култура“ и Министерството на културата. Няма значение кой министър го е допуснал. Факт е, че в интернет вече се вихрят снимки с тази гавра. Изложбата, обявена за 8 март, трябва да бъде спряна.

Неолибералните злоупотреби с ценностите на обществата в християнска Европа, подхвърлени като „пърформанси“, трябва да бъдат прекратени. Българката като жена и майка винаги е била издигана в култ както в народното творчество, така и в литературата и в народните обичаи. Да замениш красивите българки на Майстора, които са истински биологични жени с неподправена красота, с мъже, които се гримират и оскверняват и женските народни носии, това вече е непростимо!

Утре ще сложите жени, изживяващи се като мъже, в мъжките персонажи на великия художник ли?

ВМРО иска видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма пред НДК

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров вн...

Разберете го веднъж завинаги – половете са два – мъжки и женски. Така Господ е създал човека. И семейството е от баща-мъж, майка-жена и техните деца. Всичко друго е подмяна и извращение!

Ето защо зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов направи апел във „Фейсбук“, към който ние призоваваме всички българи, които вярват, че още е останала и частица достойнство в нашия народ, да залеем всички социални мрежи със снимки на оригиналните картини на Майстора, за да задушим поредната ЛГБТИ+ гавра. И да потърсим отговорност от тези, които са отпуснали 10 000 лева, платени от нашите данъци без да ни питат дали сме съгласни с това.

Прилагаме поста на доц. Милен Михов във „Фейсбук“ и картината „Жътвар“, която е прикачил към него:

Така е нарисувал Майстора един българин, който не е търсил своята полова идентичност, обичал е жените и децата си и се е трудил за хляба на своето семейство. Нека до 8 март залеем „Фейсбук“ с картините на Майстора, за да удавим гаврата с неговото изкуство!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антон Хекимян vs Борис Бонев: Лют спор за бюджет, паркоместа и заплатите на общинарите

Сандов: "Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика