ВМРО против отмяната на доживотния затвор без право на замяна

17684
ВМРО против отмяната на доживотния затвор без право на замяна
Снимка: БГНЕС

ВМРО не приема готвената промяна в Наказателния кодекс, с която да бъде отменено най-строгото наказание - доживотен затвор без право на замяна.

Това не е удачна мярка, заяви в студиото на Нова телевизия Ангел Джамбазки от организацията и призна: „Аз съм за смъртно наказание за лица, които са извършили повече от едно убийство, убийство на бременни жени и т.н."

БХК не хареса новия Наказателен кодекс

Предложеният от министър Златанова на 21.12.2013 г. проект за нов Наказателен кодекс е неприятна изненада за Български хелзинкски комит...

Ген. Атанас Атанасов каза от своя страна, че е против смъртното наказание.

"Проблемът не е в законите. Проблемите е в тежката деформирана, корумпирана съдебна система в България. Проблемът е, че законите не се прилагат еднакво за всички. НК се прилага спрямо финансовото състояние на лицето или от това дали то има политическа протекция", заяви Атанасов. Големият проблем, каза още той, се нарича кадрова търговия - в съдебната система се пробутват хора, които да изпълняват поръчки. Днес в България сме в състояние както преди 1989 година, направи извод той.

Ангел Джамбазки бе категоричен, че трябва да има промени в НК, които да разграничават самоотбраната от нападението. Той настоя и за по-ефективна борба с битовата престъпност.

Атанасов пък заяви, че настоящото правителство, вместо да се бори с истинската престъпност, се занимава с това да проучва кой протестира.

В новия Наказателен кодекс: Затвор за хакери, интернет педофили и ровене в чужд "Фейсбук"

След дълго чакане проектът за Наказателен кодекс е готов. В събота той ще бъде представен за обществено обсъждане. Новите правила въве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика