X
 
 

Все пак Русия ще поддържа старите ни МиГ-29

1583 4
Все пак Русия ще поддържа старите ни МиГ-29
Българското военно министерство (МО) подготвя подписването на рамково споразумение с Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" (РСК МиГ) за поддръжка на старите ни изтребители МиГ-29. Стойността на споразумението е 82 млн. лв. От МО потвърдиха, че договорът с руската компания е на финалната права и текат съгласувателни процедури.

Тъй като РСК МиГ е компания, която държи лицензите на ремонтите на изтребителите, от Военното министерство са поканили само нея.

Радев: Инвестициите за МиГ-29 са наложителни, но трябва нова техника

Инвестициите за МИГ-29 са наложителни, но водещото трябва да бъде закупуването на нова техника. Това заяви пред журналисти държавният г...

Припомняме, че по-рано украинската държавна фирма "Укринмаш" подаде жалби във Върховния административен съд (ВАС) и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Те обаче не бяха уважени и това даде зелена светлина на МО да продължи с договора с руската РСК МиГ.

В началото на март военният министър Красимир Каракачанов определи руската компания за изпълнител на споразумението. По информация на Mediapool цените за конкретните дейности вече са договорени, а след като бъде подписано споразумението, ще се подготвят и конкретни договори за отделните ремонти на изтребителите.

От документите на поръчката е видно обаче, че държавата е успяла да договори отстъпки спрямо първите оферти, подадени от РСК МиГ. Срещу 7250 евро за един летателен час първоначална цена, след преговорите тя е паднала с 1000 евро - на 6250.

МО се стреми да осигури поддръжката за четири години на всичките ни 15 изтребителя МиГ-29. Освен това военният министър допусна, че самолетите могат дори да бъдат модернизирани.

Oще 20 млн. лв. даде кабинетът за удължаване годността на изтребителите

Правителството отпусна още 20 милиона лева за удължаване на летателната годност на изтребителите МиГ-29. Това е вторият транш за тази г...

Припомняме, че по-рано пред декември 2017 г. президентът Румен Радев заяви, че инвестициите за МиГ-29 са наложителни, но водещо трябва да бъде закупуването на нова техника.

Междувременно тогава правителството отпусна още 20 милиона лева за удължаване на летателната годност на МиГ-29. Това бе вторият транш за миналата година към Министерството на отбраната с тази цел. По-рано кабинетът също даде близо 10 млн. лв. за ремонт на самолетите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Paдкo 3 Paдкo преди 1 година Профил на трол?
  Каракачанов вече се е износил и дори основен ремонт в руските "ремонтно"-алкохолни заводи не би могъл да му възвърне "войводския" ДС-образ! Той ВИНАГИ е бил само ИЗПЪЛНИТЕЛ - и то на БКП+ДС-олигархично ниско оперативно ниво! И при ДС-парашутирането му в македонските организации и приватизацията на имотите им и пране на криминални пари чрез Фондация (в ЧАСТНА ПОЛЗА) "ВМРО&q виж още ›› uot; (ЕИК 112602581, гр. Пазарджик ул. Ив. Вазов 14 ет.2); И при уговарянето с В. Шешел на контрабандните канали около ООН-ЮгоЕмбаргото; И във приватизационния фонд "Мизия-Тракия-Македония" в съдружие с полулегалната спиртоварна на ДС-ГУце първан СИС-Идустрис; И при посещението му в Ирак (с Велко Вълканов и Захари Захариев) като "почетен гост" при Садам Хюсеин за уреждането на БСП+ДС-ГУце с петролни дотации; И при няколкото му посещения в Мадрид при Симеон за да го увещава да влезе в българската политика чрез ПП "ВМРО-БНД"; И във всичките му коалиционни венчавки и разводи с "усвояване" на стотици милиони, вкл. от КТБ; .... Сега зам.министър (завършил БКП+ДС-номенклатурната специалност "Международни икономически отношения") е Анатолий (звучно "родно" име!) Величков - бивш зам.шеф на ВМРО и внук на БКП-коминтерновския деятел и обосновател на самостоятелния македонски език Алекси Величков, който зам.министър сигурно подготвя договорите за МиГ! А шефът на кокошкарско-фатмашката казан-дирекция в МО - Иво гайл-гитлер Антонов - вече няколко пъти се прочу с "патриотизма" си (в пропаганден и в мафиотско-финансово-кокошкарски аспект) без никакви последствия както от Ненчев, така и при Каракачанов - и двамата от кръговете на БЗНС (Красимир Дончев Каракачанов (ДС-агент "Дончо" и "Иван") е син на члена на Постоянното присъствие по пропагандата на БКП-казионния БЗНС Дончо Кънев Каракачанов - ДС-агент "Иванов" - депутат във ВНС от БЗНС-казионен)! Явно в БКП-ШАЙКАТА с ДС-ШКЕМБЕТАТА са решили МО-казана да е в ресора на придружната им БЗНС! Когато МиГ си поиска многомилионните неустойки (както с реакторите за Белене!) за неизпълнение на договора от българска страна, защо Каракачанов, Величков, Антонов, .... няма да понесат ЛИЧНА материална отговорност като подготвили и (може би подписали) неизгодни за България договори, носещи им милионни лични комисионни?!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Русия ще поддържа старите ни МиГ-29, докато не си доставим от там нови
 • БОРИСОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ 1 БОРИСОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ преди 1 година Профил на трол?
  наливат милиони за ремонт на руските ковчези и уговарят с путин да строят и Белене за още милиарди
 • българин 1.1 българин преди 1 година Профил на трол?
  Друго не може да се очаква от червените боклуци, слугинажа на КГБ-БКП-ДС извергите, продажните кремълски мекерета въдворени с насилие и смърт на власт преди повече от 70 години от червената мафия на територията на България.
  : 3 !
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...