Вучков заговори за административна реформа в МВР

34525
Вучков заговори за административна реформа в МВР
Снимка: БГНЕС

За нови съкращения в МВР вече няма накъде, но трябва да направим вътрешни трансформации. Това се налага, тъй като администрацията е прекалено голяма. Коментарът направи пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

По думите му първа стъпка от новата година за него ще бъде административната реформа. "Административната реформа можем да я проведем по начин, който да не предизвиква сътресения. Тя е необходима и ще я обявя след седмица", допълни Вучков, цитиран от агенция "Фокус".

МВР обяви мерките, с които ще бори рушветите

Служителите от "Охранителна полиция" няма да осъществяват контрол на пътното движение. Тази специфична дейност пътен контрол ще се осъщ...

Изчисленията показват, че бюджет от 935 млн. лв за персонал , може да стигне за възнаграждения - без те да бъдат намалявани за около 47 хиляди служители на МВР.

"Като състав от 47 хиляди човека, МВР работи на границата на кадровия санитарен минимум. Под това число просто няма как да се случват нещата. Дано да имаме подкрепа за реформите, които предприемаме в администрацията на МВР. Аз разчитам на такава реформа и от изпълнителната власт в лицето на премиера и вицепремиерите, и в лицето на парламента, който трябва да гласува законите", допълни Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика