Възползват ли се три министерства от "криминална помощ"?

46190
Възползват ли се три министерства от "криминална помощ"?
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Осъждан за измама юридически консултант е съветник и има взаимоотношения с три министерства – на инвестиционното проектиране, на околната среда и водите и на земеделието и храните. Това твърди в свой сигнал гражданското сдружение „Заедно срещу мафията”.

Според сдружението става въпрос за г-н Петър Бакърджиев, на 40 години. От „Заедно срещу мафията” посочват, че той има влязла в сила присъда за измама, като е бил осъден на две инстанции – в Бургаския районен съд и в Бургаския окръжен съд. Номерата на делата са съответно 446/1998 (752/26.08.1998) и 374/1999 (49/17.02.2000). Решението на Бургаския окръжен съд, т.е. на втора инстанция, е излязло на 17.02.2000 година и е влязло в сила без да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд, заявяват от „Заедно срещу мафията”.

99 години за концесиите иска министър Иван Данов

99 години, вместо 35 – това е предложението за срока на концесиите, което дава министърът на инвестиционното проектиране Иван Дан...

Пред Actualno.com г-н Бакърджиев каза, че нищо от написаното в сигнала не е вярно. На въпрос има ли влязла в сила присъда за измама, той отговори: „Имам чисто свидетелство за съдимост към момента”. Потърсихме за мнение и юрист, който ни обясни, че има възможност човек да е с чисто съдебно досие дори и при влязла в сила присъда. Това може да стане при амнистия или при реабилитация. Ако има амнистия, това означава от досието на осъден човек да бъде премахната съответната присъда, а ако има реабилитация – да бъде постановено, че осъденият не е виновен. В случая с г-н Бакърджиев не е ясно дали изобщо може да се говори за който и да е от двата варианта или той не е осъждан.

В сигнала на „Заедно срещу мафията” е упоменато още, че фирма на г-н Бакърджиев – „Пи Ай Си Косулт” има договор за консултация на тема "обществени поръчки" с МЗХ на стойност 50 хил. лева. Проверка на Actualno.com в Търговския регистър показа, че действително Петър Ралев Бакърджиев е съдружник в „Пи Ай Си Консулт”. Пред Actualno.com г-н Бакърджиев каза, че няма взаимоотношения с МЗХ. Той обаче потвърди една част от сигнала на „Заедно срещу мафията” – че е председател на управителния съвет на Института за правни анализи и изследвания.

„Нищо от това, което е в сигнала за мен, не е истина”, категоричен беше Бакърджиев като цяло за информацията на "Заедно срещу мафията".

Греков обеща 15 млн.лв. за кредиторите на "Напоителни системи"

Сумата от 15 млн.лв. ще бъде отпусната за разплащане с кредиторите на „Напоителни системи”. Това каза земеделският министър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика