"Възраждане" планира да събере десетки хиляди души пред парламента и да въведе извънредно положение

23900
"Възраждане" планира да събере десетки хиляди души пред парламента и да въведе извънредно положение
Снимка: Йорданка Калчева

"Възраждане" ще влезе в Народното събрание, ако през май тази година се проведат предсрочни парламентарни избори. После ще съберем десетки хиляди души пред парламента. Ще въведем извънредно положение. И тогава са ни необходими 12 месеца, за да предизвикаме нови предсрочни избори и да ги спечелим". Това каза на среща със съмишленици в Добрич председателят на политическата партия Костадин Костадинов.

Костадинов е човекът, чийто коментар използва руското посолство на официалната си Facebook страница, за да отвърне в обиден стил на протестна акция при руската елха в София. Точно по коледните празници имаше протест срещу поставянето на елхата и опит тя да бъде украсена с малки корабчета с украинския флаг заради случилото се в Керченския проток и задържането на три украински военни кораба от руския флот. Заради това Костадинов определи протестиращите като "олигофрени и малоумници", като ги иронизира, че направили за пръв път в света протест срещу елха, а коментарът му беше публикуван едно към едно от руското посолство на официалната му страница във Facebook. Костадинов стана и известен след сблъсъка си с лидера на партия "Воля" и сегашен зам.-председател на парламента Веселин Марешки, заради който Марешки в момента е на съд - за причиняване на лека телесна повреда. Костадинов твърди, че Марешки го е ударил с юмрук заради скандал с отдаден под наем имот на трето лице (Асен Миланов) - за заведение.

Вучич е готов за предсрочни избори

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е готов да чуе недоволни граждани, които протестираха по улиците на Белград и и да ...

Сега идеята на Костадинов е да бъде въведено извънредно положение в страната и да се търси отговорност от хората, довели България до драматично състояние. На въпрос от Actualno.com какви са основанията му да очаква предсрочни избори за парламент, Костадинов заяви, че „правителството в момента излъчва токсичност и хората, които сега са във властта, много добре осъзнават, че това е равно на самоубийство“.

„Възраждане“ отново ще призове президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност. От партията вече са предприели тази стъпка през 2017 г., но от „Дондуков“ 2 все още няма отговор. В сегашното си искане хората на Костадинов настояват президентът да въведе извънредно положение. Те определят ситуацията в страната ни като национална катастрофа в демографски, икономически, политически, социален, здравен, образователен, културен и нравствен аспект. Според „Възраждане“ извънредното положение е единственият законен начин за оцеляване на нацията и държавата.

Костадинов предупреди, че ако не се вземат радикални мерки, след 10 години България няма да съществува на картата на света. Той подкрепи думите си с аргумент за постоянния спад на раждаемостта. От дарената субсидия на „Възраждане“ вече са родени 27 деца и това е най-смисленото нещо, сочи отчетът му за даренията, които партията прави от получената субсидия.

Политикът е убеден, че общият интерес е това, което може да обедини българското общество. А този общ интерес е страната ни да стане по-добро място за живеене. По думите му, в момента не е защитен нито българският интерес, нито европейският.

"Екзакта": Ако изборите са днес, в парламента влизат само ГЕРБ, БСП и ДПС

45% от българите посочват, че на страната не са нужни предсрочни парламентарни избори, а 36% са на противоположното мнение. В сравнение...

При организираната от „Възраждане“ подписка за референдум дали България да приеме еврото са събрани 220 000 подписа, но се е оказало, че валидните ЕГН в документа са под 200 000 и броят им не достига, за да се внесе за разглеждане в Народното събрание.

Очакванията на Костадинов са до месец да има съдебно решение по делото му с лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...