"Възраждане" предлага създаване на експертен щаб от опозиционери

8770
"Възраждане" предлага създаване на експертен щаб от опозиционери
Снимка: Пресцентър на "Възраждане"

Партия "Възраждане" призова всички опозиционери за обединение в името на националните идеали по повод годишнината от Съединението на България.

"Нека направим заедно първата стъпка към спасението на България – да получим незабавните и безусловни оставки на Правителството и на Главния прокурор, призовават от "Възраждане".

От "Възраждане" с твърдения за брутално полицейско насилие на протеста (СНИМКИ)

Политическа партия „Възраждане” опровергава появилата се в медиите информация в следствие на казаното от старши комисар Гео...

Ние осъзнаваме някои идеологически различия, които имаме с останалите опозиционни политически сили. Изпитваме и дълбоки подозрения и съмнения в мотивите на някои от тях, които в предишни времена са били част от статуквото, най - вече към тези от тях, които по един или друг повод са влизали в коалиция с ГЕРБ или са били част от правителствата на прехода.

На 2-ри септември – в деня на „Великото народно въстание“ против управляващата ни хунта, "Възраждане" бе на първата линия. Така, както на знаменателните протести от началото на годината - на 27-ми януари, 7-ми февруари, 7-ми март, 14-ти май, 15-ти юни. За съжаление „Въстанието“ не постигна целта си, която беше оставка и предизвикване на предсрочни избори, организирани от служебен кабинет и българите не получиха победата, която заслужаваха.

Причината за това беше, че нямаше създаден общ щаб, който да координира действията на всички активисти. Не бяха разпределени зоните на отговорност. Не бяха уточнени способите и методите за постигане на целите, така че да няма изненадани и недоволни от страна на едни участници в протеста от действията на други участници в протеста.

Освен това, след като служителите на МВР отведоха от площада д-р Костадин Костадинов – председателя на Възраждане и по този начин принудиха по-голяма част от членове и симпатизанти на политическата организация да напуснат площада и да търсят лидера си повече от 18 часа, протестът остана без опитността на хора, които многократно са доказали способността да се справят с провокатори. Така сред мирните протестиращи се внедриха провокатори най-вече в късните часове на нощта.

Ако днес си зададем въпроса: Защо не успя „Великото въстание“ и каква е причината за неуспеха ни, отговорът е отлично описан от титана на революционното движение Гоце Делчев: „но що да правим, като сме българи и колкото капи – толкова капитани!?“

Арестуваха представители на "Възраждане" и "Демократична България" по време на протеста

Oбщинcкият cъвeтник oт Блaгoeвгрaд Кaлoян Хaнджийcки e cрeд aрecтувaнитe нa мaщaбния aнтипрaвитeлcтвeн прoтecт в Coфия. FB_VIDEO Тoвa...

Ето защо, след направен анализ на събитията от изминалите дни, "Възраждане" отново призовава всички лидери на опозиционни парламентарни и извънпарламентарни партии, както и президентската институция, да се обединим от възможността за прагматично постигане на неотложната цел .

Предлагаме да създадем експертен щаб, който да изгради стратегически план за постигането на заветната цел – оставки на Правителството и Главния прокурор незабавно и безусловно. Щаб, който да разпредели и координира усилията на всички ни, така че те да се съединят и ефективно да се допълнят.

Съединението е пътят към обединението. Днес, когато се връщаме назад към това паметно събитие, е добре да помним, че 6-ти септември не е само празник, а и дълг. Нашите деди поставиха началото със съединението на Източна Румелия и Княжество България. От нас зависи дали ще продължим делото им.

Актът на Съединението е пример и поука за сегашните поколения, защото смели българи са нужни и днес. Такива, които няма да се крият зад красиво облечени думи, а ще бъдат хора на действието. Личности, които ще обединят българите, защото единствено и заедно ще успеем да постигнем ново Възраждане за Родината ни. На постовете, които са заемали достойни български мъже като Каравелов и Вазов е изключително важно да застанат отново достойни и честни личности като тях. Съвременни възрожденци, които милеят за Родината и народа.

Нека си припомним заветите на дедите ни, да се поучим от техните грешки и победи, да се обединим и намерим сили да поемем по спасителния за България път!

Костадинов: Задържането и репресията не ме пречупиха

"Много неща искам да ви кажа, но ще кажа само едно. Не ме притесни принудителното ми отвеждане от цивилни полицаи, не ме изплаши задърж...

Политическа организация "Възраждане" е готова да подаде ръка на всички! За да я има България!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика