Възродителният процес е въпрос на имунната система на демокрацията

11849
Възродителният процес е въпрос на имунната система на демокрацията
Снимка: БГНЕС

Местан смята, че вчерашните дебати в парламента са били повратни.

ДПС: Докладът е прецизен, ГЕРБ: Дава ни кредит на доверие

Това, което виждаме в доклада на ЕК е, че има кредит на доверие, което се дава към днешното стабилно управление. Това заяви председат...

"Цинизмът на 43-ия български парламент стига дотам, да казват, че 17-месечната Тюркян е убита от майка си, която я е хвърлила", коментира още лидерът на ДПС за драматичните събития по време на Възродителния процес, когато бяха сменени имената на българските турци.

Починалите по време на Възродителния процес, в това число и ритуално самозапалилите се, именно защото не биха могли да подадат молба от отвъдното, за да се успокои душата им, трябва да имат правото административно да се възстановят имената им, смята Местан.

"Един млад социалист каза неща в парламента, които ме карат да се замисля. Това е наш човешки, преди да е политически дълг. Отдясно също говориха за паметта на починалите български турци, на които им бяха сменени имената. Някои от тях се самозапалиха", добави Местан.

"Въпросът за Възродителния процес не е самоцелно поставен от ДПС", каза лидерът на движението.

Местан да чете Библията!

Напоследък Лютви Местан е пример за това, че никога не е късно да станеш за резил. Упорства човекът - иска министър Москов да си иде, д...

"Вече заведох дело в Страсбург и ще продължа докрай. Вчера в парламента, когато говорех за самозапалването на поета Мехмед Карахюсеинов, някой от първия ред се подигра "Ох, ще се разплача". За това ще се боря докрай.

За съжаление не сме изживели катарзиса на Възродителния процес", добави още Местан.

Лютви Местан отказа да коментира думите на бившия член на ДПС Осман Октай, който предвиди, че главата на сегашния лидер ще падне. "Не ме карайте да говоря за толкова високи анализи на толкова издигнати умове", каза с подигравателен тон Местан.

По въпроса за КТБ Местан заяви: "Няма да оставим никакъв шанс на мита че  КТБ е банка на една или друга политическа сила."

Москов: Не ме вълнува истерията на ДПС, лекарят не е емоционален към тумора

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. Аз като министър се занимавам с важни за хората нещ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика