Заради коронавируса: Отлагат парламентарните избори***

15999
Заради коронавируса: Отлагат парламентарните избори***
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

На извънредно среднощно заседание, правителството е взело решение за отмяна на предстоящите на 4 април редовни парламентарни избори. Причината – усложнената ситуация с коронавируса.

На заседанието е присъствал и президентът Румен Радев, тъй като той определи датата на изборите и носи съответната отговорност. По информация на Actualno.com държавният глава в приел поканата и е изразил съгласие с отлагането. Имало е обаче сериозен спор кога да бъдат проведени в крайна сметка изборите – премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб (НОЩ) са настояли първо да има устойчива тенденция на спад на заразените и тогава да се мисли, като голямата цел на България оттук-нататък е политиката на т.нар. "нула КОВИД" – нейни най-ярки представители са Китай, Австралия и Нова Зеландия. Радев пък е възразил, че ако ще чакаме да има нула случая на ден, Борисов и правителството може и да векуват във властта. Президентът обаче се е съгласил, че не бива да има голямо сътресение в управлението в разгара на жестоката здравна криза и за още няколко месеца е редно кабинетът да остане на власт, за да може да реализира новата здравна стратегия и да организира икономическата помощ за страдащите бизнеси.

Първоаприлски шеги: Как се забавляват по света

Първи април наближава със страшна сила, а с него, надяваме се, и количеството настроени за шеги хора от цял свят. Светът е оцелял, защ...

Остава обаче охлабването на мерки, обявено и със заповед на 30 март от здравния министър Костадин Ангелов в частта на отваряне на театри, кина и фитнеси. Причината – според здравните експерти, след като политическият цирк прекъсва, не бива на психическо ниво да има толкова рязък обрат, защото може да доведе до прекомерно въодушевление и това да се превърне в опасно поведение на веселие, което да увеличи разпространението на заразата от COVID-19. Затова отдушник ще е културният сектор, а фитнесите ще се погрижат за другата крайност – тези, които ще бъдат крайно разочаровани заради отлагането на изборите. В залите те ще могат да излеят негативните си емоции, но при спазване на противодепидемичните мерки – никакво изливане на слюнки и сополи – спортуващите сами да си правят сметката как ще дишат, за да не излизат аерозоли от носа, устата и ... само от тези изходи на тялото всъщност, а пръските пот не може да летят на повече от 1,5 метра! Ресторантьорите, начело с Ричард Алибегов и Емил Коларов, ще направят специални посещения във фитнесите, за да почерпят опит и да го приложат на практика - как да се яде и пие в заведенията, без да се сваля маска или поне без да издишаш много-много, за да е вярно, че и в ресторантите ще е като в хранителните магазини! Основа на научния подход ще е "Ихтиандър" на Александър Беляев!

*** Честит Ден на шегата, уважаеми читатели. Дано имаме повече поводи за искрен смях и да не го изхвърляме напълно от живота си, защото животът не е просто съществуване, той е душевност! А смехът е и здраве - най-ценното, както се убедиха мнозина в последните 12 месеца!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика