10 не!вероятни идеи за третия мандат, за които никой не помисли навреме

3898
10 не!вероятни идеи за третия мандат, за които никой не помисли навреме
Снимка: БГНЕС

Едва първият мандат за тази година беше трети в N-тия опит напоследък да се състави правителство. Ситуацията отново изглежда безнадеждна, но това е защото една грешка се повтаря отново и отново - мандатът се връчва все на парламентарни групи, а не на по-перспективни личности и колективи. Ето някои опции, с които България можеше да се отдаде на политическа стабилност и държавническо блаженство:

 

1. ChatGPT. Услужливият и възпитан AI-езиков модел успешно имитира среднограмотен и сравнително креативен човек. Безплатен, отказващ да взима страни в конфликти и винаги готов да предлага решения, може би човекът, който най-после ще оправи България, всъщност е робот.

2. Валидаторите за билети в столичния градски транспорт. Първата опция владее български, но е чужда и веднага някой може да изпищи, че пореден управляващ е подчинен на чужди интереси. Затова може премиер да стане таксувачката на СКГТ, която се справя с всевъзможните билети за еднократни, многократни, няколкочасови пътувания, както и всички видове карти, които объркват простолюдието. Един да имаме в час, па да го похабим само да верифицира документите на пътуващите в 204, не върви. Буквално.

3. Соломон Паси и Росен Плевнелиев. Третият мандат може да попадне в евроатлантически ръце и да бъде използван не само да катализира добруването на България, но и да секне Путин. Как точно ще стане няма да разкриваме, за да не губим елемента на изненадата.

4. Цецка Цачева. Да, сигурно сте я позабравили, оттегли се от политическа дейност, но насмалко да стане майка на нацията. А кога, ако не сега, да се притече на помощ на родината една такава жертвоготовна жена? Ще кажете, че тя си е от ГЕРБ, а те не сколасаха с първия мандат, няма да е честно сега нов шанс. Но тя не е от ГЕРБ, от Артекс е.

5. Максим Генчев. Човекът, съживил във филмите си най-бележитите българи тотално може да генерира бележит кабинет, който да ни пренесе в нов Златен век.

6. Принц Хари и Меган Маркъл. Изглеждат мотивирани да натрият носовете на своите (бивши) роднини и какво по-хубаво от това да покажат, че могат да изведат България пред Великобритания.

7. 40-те полицаи, помагали на Георги Семерджиев. Щом може да се обединят, за да помагат в трудни моменти на човек с толкова демони и живот, извезан от глупави решения, то може би ще успеят да сътворят чудеса в името на целия народ. Вместо да бъдат наказвани, нека проявят човещината си за всички ни.

8. Иван Гешев. Горната логика, но приложена за един Инструмент в ръцете на Господ, който нееднократно е проявявал желание да тури нещата в страната в ред, но за жалост е просто един административен ръководител на Прокуратурата, а не премиер. Ако това се промени, само си викаме дано.

9. Москвич 3. Новият компактен SUV на руския автомобилен гений всъщност е китайско возило JAC JS4 със сменена емблема, но ние сме свикнали обикновено да ни управляват евроатлантици със съветска закалка. Така че съветско возило с китайска душа всъщност би било разнообразие, а и ще се сближим със Си Дзинпин, а при тия цени на всичко, може да ни кихне ваучери за Алиекспрес. Въпреки че с тоя вирус там да кихне не е най-точната фраза.

10. Георги Гергов. Като ще е панаир, да е национален, а не само пловдивски. Пък и е редно най-сетне да имаме човек с духовен сан начело на страната.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...