X
 
 

Боят не настана: Третата световна и летящото килимче

16005 4
Боят не настана: Третата световна и летящото килимче
Ленин използва Първата световна война, за да превърне “войну империалистическую в войну гражданскую” - и създава първата болшевишка държава в света.

След Втората световна война Сталин разшири съветското влияние върху голяма част от Европа и ние се паднахме в неговата част.

Ако в хода на Историята има някаква мистична логика, можем да спекулираме, че след Третата световна Путин ще възстанови Съветския съюз, заедно с концепцията за Третия Рим и Второто унищожение на Содом и Гомор.

Концепцията за Третия Рим е стара политическа халюцинация за наследството на Византия, която била наричана Втори Рим.

Такива амбиции и претенции са имали Симеон Велики, който се е самотитулувал “император на българите и ромеите”, после някои сръбски монарси, турски султани (след падането на Константинопол) и руски царе.

Още от времето на Петър Първи, който прави Русия велика държава, съществува и концепцията за Втори Содом и Гомор - това са проповядвали противниците на Петър в Русия. Понеже Петър полагал усилия да европеизира Русия, опонентите му твърдели, че това е духовен разврат и отстъпление от заветите на предците.

Самото “европеизиране”, което насилствено налагал царят, било доста комично и в стил “криворазбраната цивилизация”, но е факт, че Петър прави Русия морска държава и империя, опердашва шведите и завинаги отнема статута им на Велика държава.

Със старта на Третата световна е по-сложно - особено през последните години изнервеното човечество току припознава някой конфликт като начало на световен пожар - всеки път като стане нещо грубо между Индия и Пакистан; или при ожесточаване на палестинския въпрос; при анексията на Крим… Гражданската война в Сирия също понякога я представят като пролог към Трета световна. (Превратим войну гражданскую в войну мировую.)

От сегашния конфликт между САЩ и Иран засега Путин има пряка полза заради повишените цени на петрола - те са като екстази за руската икономика, която е износител на енергийни ресурси.

А след като американският дрон бастиса иранския генерал Сюлеймани, цените на петрола се качиха на летящо килимче и литнаха навъзбог.

Иранците се ядосаха, пък взеха, че се изпотъпкаха на погребението на Сюлеймани - 50 души бяха стъпкани до смърт в тълпата по време на печалните церемонии. Засега това са жертвите на Третата световна, която пак излезе демо версия (плюем си в пазвите). Нека Аллах да им дари покой, а пък актуалната кандидат-Трета световна да си остане Поредна Никаква.

 

Автор: Франсис Фукушима Хашимото, Прас-Прес

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  КАПИТАЛИЗМА ЩЕ ДОВДЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ПРАВО ВЪВ ВСЕЛНСКАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. тОВА Е. сЪВСЕМ ЛОГИЧНО И ЕСТЕСТВЕНО. ПОЧТИ ни е ЗАВЕЛ.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ти отдавна си във канализацията, защото си едно обикновено л..но.
  : 7 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ами да щото съм нормален. Там е мястото на Народа предвидено от ХУНАТАТА ПРЕСТЪПНИЦИ , ВРАГОВЕ НА НАРОДА , ДЕГЕНЕРАТИ И ПРЕДАТЕЛИ И ти си ЕДИН ОТ ТЯХ. Но , когато се видим в кАНАЛизацията да знаеш , че прошка за теб НЯМА ДА ИМА. Защото не съм Бог , че да прощавам.
  : 9 !
 • допълнение 1.3 допълнение преди 1 месец Профил на трол?
  БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ НА КАПИТАЛИЗМА СЛЕД 1989 Г. ДОВЕДЕ БЪЛГАРИТЕ ПРАВО ВЪВ ВСЕЛЕНСКАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. тОВА Е. сЪВСЕМ ЛОГИЧНО И ЕСТЕСТВЕНО. БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ИЗОБРАЗЕНА НА КАРТИНА КАТО ЕВРОПЕЙСКА ТОАЛЕТНА В СЕДАЛИЩЕТО НА ЕС.
  : 4 !
Последно в Актуално