Хелп-аларма: 10 каузи, които да повдигнат стадната ни карма

2382
Хелп-аларма: 10 каузи, които да повдигнат стадната ни карма
Снимка: iStock/Guliver

Добротворящото общество си кове безспорно по-добра съдба. Да протегнем ръка на нуждаещ се, да изградим и да окрилим - това ще оздрави не само личните ни душички, но и народния ни дух. И във времена на презапасяване с антибиотици, които може би трябват в този момент на някого, и в загуба на вяра, че благотворителността е благотворителна, ние трябва да знаем, че има за каузи, достойни за подкрепа. Ето ги:

***

1. Да съберем всички лекарства, с които се презапасихме за всеки случай да не би да свършат, и да ги дарим на програмист, който да направи електронна система за рецепти, направления и здравно досие.

2. Да съберем пари за НСО да купят самоуправляващ се джип. Верно, електрически, путьовски ще изглежда, ама един премиер си имаме и следващия път може да не се намеси охраната да изправи волана. А иначе волан да си върти и педали да натиска, за да се чувства, че кара наистина - винаги ще има.

3. Да подарим на Македония Възродителния процес. Едно парче наша история, с което спокойно може да се разделим.

4. Стари килими за новия Парламент. Така че като го преместят от Партийния дом в подлеза на Централна гара, където ще е по-достойно, Цвета да преподари килимите трета употреба на театрите в страната и реално да спомогнем развитието на културата.

5. Дружно отказване от признаване на резултатите на националния отбор. Това е без никакъв материален ангажимент. Просто може да не признаем загубите на нашите и да ги обявим за класирани на Европейското. И да обявим, че официалните данни са лъжа и манипулация.

6. Есенно почистване на мазетата. Наглед изглежда по-скоро егоистична дейност, но ако съберем ненужните вещи на един куп, примерно на мястото на Мавзолея в София, си става страхотна арт-инсталация. Която не струва десетки хиляди на данъкоплатеца.

7. Да намерим Делян Пеевски. Той дари много през последните месеци, но бе срещнат с цинизъм и подмятания. Откъде били парите, наистина ли отивали за това и онова. Индулгенция било. Нека го окуражим да продължава да е този пичага, на чиито плещи съзнателно или не стоим всинца.

8. Да отключим мазетата си. Тази зима не е ясно дали ще я преживеем. А компотите, туршиите и летните гуми може да останат заключени след нас и да дадат бомбаж. Нека да отключим мазетата си и който оцелее на пролет, да се порадва на късмета си.

9. Да се лъжем. Ако не можем да си позволим да си направим живота взаимно по-хубав, да си дарим материална надежда, то защо поне не някакви задблуди да си раздадем. Ще дам тон: “Да, Томиславе, ти продължаваш да изглеждаш като изненадващо читав и умен политик за стандартите на ГЕРБ”.

10. Антитела. Дори да иска човек, изкарал гадния бацил, да дари плазма, не е лесно. Особено извън София. Но нека действа и по-зададения начин. Но друг начин да се предаде имунната защита не

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...