Като чуя за агентура, се хващам за полупроводника!

9072
Като чуя за агентура, се хващам за полупроводника!
Снимка: Христо Комарницик

Когато говорим за чужди инвестиции в България, преди да се похвалим с някой цех за полупроводници или кабели за Мерцедес, трябва да се отбележи, че една от стратегическите инвестиции у нас са вложенията в полупроводници на влияние. Те не са точно агенти като Джеймс Бонд или Щирлиц, не са дори полулегални като Тодор Живков преди 9 септември.

Чуждата агентура у нас представлява мрежи от полупроводници на влияние. Това не са хора, които крият обвързаността си с една или друга централа, затова и не са точно агенти, а по-скоро нещо като активна съставка във вътрешните и външните работи на националния организъм.

Отново за контрацепцията (Репортаж от 14 февруари)

Репортер: Здравейте, здравейте, драги зрители, вие отново сте с телевизия “Алма Клатер”. На 14 февруари, Деня на виното и л...

Ще направим един субективен анализ, изваден и пъхнат в контекста като чушка в боба и като F-16 в държавните сметки. В този анализ на обстановката ще ви запознаем с непълен списък на различни легални и полулегални агенти в нашия публичен живот. Списъкът няма как да се запълни, защото легалната и хиперлегална агентура у нас има безчислено количество адепти, реципиенти и резиденти. Особено, ако говорим за руско-съветската следа в нашия живот - хиперлегалната агентура е част от нашите интимни исторически връзки от векове за векове. Всеки руски агент първо ще ви прегърне като роден брат, ще ви припомни кръвта на освободителите, правата вяра и мистичната ни свързаност.

Разбира се, никоя пропаганда не може да разчита само на ала-бала - в тая работа се инвестират и достатъчна маса парични знаци, за да е привлекателна службата.

На кого, колко и как се плаща - дали в пари, дали в услуги, дали в нещо друго - ние това не претендираме да знаем, пък и не ни е работа, не сме милиционери. Има видими неща като фондации, “културни връзки” и овладяване на ключови бизнеси. Но има и неща, които са святи и се извършват в тишина - тишината на Тихия фронт, която е неизповедима и дори на бог не можеш да я изкажеш докрай, независимо дали този бог е Владимир Путин или американският ВПК.

Американското влияние у нас също си има своите полупроводници, виден представител на които е например Цветан Цветанов - Цецерон. Той е човек, който прекарва сигурно по два месеца в годината из американските щати и вече си представяме, че има USB порт някъде на тила, през който се зарежда с последните актуализации и корекции по правата линия. Цветанов е толкова предан на американските ценности, че ако някой ден се наложи да смени Бойко Борисов на руля на държавата - като нищо ще го отмени, само да сме живи и здрави, това е най-важното! Към момента последно участва в една конференция на НАТО, където пък смятат, че най-важното е Черно море да се напълни с военни кораби. Спомняме си, че Бойко Борисов през годините няколко пъти много твърдо заяви, че не иска в Черно море военни съдове, а иска яхти и водни колела. Някой журналист трябва да пита Бойко Борисов още ли е на това мнение, но това е друг научен разговор.

За здраве и хубава кожа полупроводниково влияние според силите и таланта си прокарва и хубавата Елена Creme de la Creme Поптодорова. Тя е толкова смела изразителка на правата “Локхийд Мартин” линия, че в някои свои медийни изяви не много заобиколно изрази становище, че оцеляването на правителството много зависи от правилния избор на F-16.

10 разследвания на Елена Йончева, които крият от нас

Елена Йончева още не е рекламно лице на прах за пране, въпреки че очевидно знае всяка една кирлива риза у нас. Разследващата журналистк...

“Ама те и руснаците могат да ви свалят!” - възразиха на това други наблюдатели. И правилно. Ако американците могат да клатушкат приятелски правителства, руснаците да не са гърбави! Както би казал другарят Тодор Живков - американците имат полупроводници, ама руснаците имат цели проводници у нас!

Един от големите успехи на руската пропаганда е това, че успяха да изравнят русофилията с привързаността към традиции, род и родина. Много от патриотическите организации са си един вид “Веселые картинки”, което е причина въобще на патриотите да се гледа като на матрьошки, макар да не е точно така.

Например прословутият Библиотекарски университет, наричан още “Университет под прикритие” и “Университета на ДАНС”, вероятно не е изцяло чекистки, но пък в него са професори Светлана Шаренкова, издател на “Русия днес” и “Китай днес”, както и Димитър “Гестапото” Иванов, за когото науката и до днес търси отговор - защо са му лепнали прякор Гестапото, а не примерно - Мустака на Дзержински. Във всеки случай университетът е толкова влиятелен, че съвсем наскоро успя да връчи на главния прокурор Сотир Цацаров награда “Стамболов” - за лидерство. Цацаров първоначално се извинил с неотложен професионален ангажимент и не отишъл на основното тържество в Националната библиотека, но малко по-късно сколасал да се яви на отделна церемония специално за него в самия Библиотекарски университет, проф. Шаренкова лично му надянала огърлието с медальон, а Цацаров се разписал в благодарствената книга. Както искате, така я разбирайте тази случка, но връчването на тази награда е много фино преживяване, ако ласката с фина шкурка може да се характеризира така. Имаме предвид, че носител на подобна награда от същия университет през 2011 е Цветан Василев - наградили са го “за лидерство в сферата на предприемачеството и бизнес средата”, но тогава той не е приел лично наградата, пратил е човек да му я прибере.

Така че нещата винаги имат втори и трети план.

Волен Сидеров днес се възприема като матрьошка, но като разтвориш тази матрьошка, отвътре изскачат още барабанист, духовник, ценител на екстремни ситуации, Златен пръст, някогашен главен редактор на “Демокрация”, еротичен фотомодел, дисидент, поет… Преди в живота ни да дойдат Децата Индиго, в нашия лагер децата се възпитаваха в Доктрината за всестранно развитата личност и Волен Сидеров с многостранното си развитие определено е дете на оная епоха.

Маркс Енгелсу думаше

Енгелс четеше писмо от Маркс: “Лошо е революционерът да брои стотинки - Ето аз например съм паднал от Марс, Нямам капитал за д...

Но да погледнем по-нагоре - към ястреба Плевнелиев и летящия човек Радев; това са нашите върховни главнокомандващи от последните години. Росен Плевнелиев, въпреки амбицията и себеусещането си, след напускането на президентския пост не можа да даде на атлантическата идея повече от широката си усмивка, лъчезарна като прогноза за времето. Докато Румен Радев, който минава за грипав, шведски и съветски, макар да казва, че “Крим фактически е руски”, като главнокомандващ натовска държава фактически подписва декларации, че България иска по-силно военно присъствие в Черно море - миналата година на среща във Варшава на страните от източния фланг на НАТО. И към към момента подписът на Радев е по-тежък от този на Цветан Цветанов. Иначе президентът е за световен мир и против милитаризацията на Черно море.

Завършваме този трактат с един въпрос, който измъчва историческата и агентурната наука. Известно е, че аленият Румен Петков беше силов министър на натовска държава, но не е известно колко процент истина има в Легендата за милитаризирането на плевенския фонтан. С две думи - съществува поверие, че Румен Петков, така да се каже, някога си вдигал нивото на един фонтан в град Плевен, обогатявайки химическия му състав с отработено етилово гориво. Възможно е в този миг съвсем наблизо - в Долна Митрополия, бъдещият натовски генерал и главнокомандващ Радев да е вдигал самолета. Кой знае...

Както казахме и по-горе - някои неща в този бизнес ще си останат неизповедима тайна.

 

Aвтор: Франсис Фукушима-Хашимото, Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...