Патриотични игри

9789
Патриотични игри
Снимка: БГНЕС

„Патриотизмът е последното убежище на негодника!“

Самюел Джонсън

 

Нещо стана. Някъде се обърка хубавата работата. И сега цялото ръководство на ДАБЧ, начело с председателя Петър Харалампиев, е в ареста с обвинение, че търгува с българско гражданство. Според прокуратурата господата се конституирали в класическо ОПГ, което раздавало срещу 5000 евро фалшиви документи за гражданство на македонци, украинци, молдовци, албанци, косовари.

ДАБЧ, както е известно, от години се арендува от ВМРО! Те номинираха Петър Харалампиев за директор лани. Но като усетиха, че жегата е зад ъгъла, патриотите направиха като мошениците във филма „Топло“, ако помните. Войводата каза: „Жертвай го!“ И ВМРО откри, че Харалампиев не бил член на нито една от партиите в коалицията ОП.

Търговията с българско гражданство е обществена тайна от години. При това тази тайна стана известна и в Европа. "Нувел обсерватьор" публикува статия под заглавие: „Как България фабрикува фалшиви и опасни европейци“. В нея се казваше, че в далаверата участвали най-малко двама националисти - един министър и един вицепремиер.

Каракачанов вие като флекс: „Нито стотинка не е влязла във ВМРО от паспорти! И ако някой докаже противното, ще се гръмна на площада в София!“

Възможно е! Не да се гръмне, а за стотинката… Даже е логично. Няма да е сефте парите да заобикалят партийната каса и да влизат в лична каса. И тогава Каракачанов може да се закълне с чиста съвест, а дори и със своята, че в касата на партията не е влязла стотинка!

През 2015 г. БГНЕС писа: „Не е тайна, че съществува паспортната мафия с десетки хиляди лева дневен оборот. Известно е, че един от офисите за подобна дейност е в централата на ВМРО.“

Тогава допуснахме, че Каракачанов ще съди БГНЕС за клевета. Но много интересно, той не ги съди. Значи? Именно.

В началото на 2015 г. ВМРО монополизира пазара на тескеретата, като успя да наложи за шеф на АБЧ своя човек Борис Вангелов Борисов, юрисконсулт на Фондация ВМРО. Той не отговарял на нито едно изискване за поста. Например трябва да знае поне един език. А Борисов явно е монолингвист, защото представил удостоверение за завършен по спешност краткосрочен курс по руски език. Обаче Каракачанов натискал, даже заплашвал, че правителството ке падне, ако това назначение не стане.

Пред очите на цялата държава години наред върви тежка далавера и никой не я вижда? Защо ли?

От прокуратурата се оправдаха тези дни, че два пъти са предлагали на ДАБЧ да спазва закона при издаването на удостоверения за български произход.

Повтарям: предлагали!

Ама много либерално, бе, господа, прокурори! И то във времена когато либерализмът излиза от мода.

Никога не сме допускал, че в „инструментариума“ на държавното обвинение фигурира и предложение за спазване на закона!

Каракачанов и Сидеров се замеряха с остроумия в два различни телевизионни ефира

Два сутрешни телевизионни блока, двама "лидери" на "патриотите" в България (бел. ред. - кавичките не са случайно поставени!) - така зап...

И понеже е предложение само, юнаците от ДАБЧ си го преместили в другия крачол. И продължили да продават удостоверенията за български произход.

Така и не се разбра какво се обърка, та прокуратурата изостави либералния подход и посегна на арендата на ВМРО. Явно с яденето се увеличи много апетитът…

Между другото научаваме, че министър Каракачанов отменил скандална заповед, с която избра една беларуска компания за ремонта на Су-25 на цени в пъти по-високи, и разпоредил нови преговори. Не казвам, че има връзка. Само ви съобщавам.

 

Автор: Тони Филипов, д-р, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...