Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

5742
Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката
Снимка: Чавдар Николов

След шумния провал с назначаването му за шеф на ДАНС, ДП (известен още като 10) разумно се отдръпна от светлината на прожекторите. Почти не стъпваше в парламента и избягваше журналистите, като вампир дневна светлина. В същото време тайно и полека, на тъмно и задкулисно, овладя не само силови и тайни служби, но и съдебната система, и медиите. Същевременно заби хищните си глиги в най-апетитните хълбоци на българската икономика и банкова система - и започна да пие кръвта им.

Но през миналата година неочаквано се появи един нов ДП, хиперактивен евроантлантик, който се изказва по всички въпроси като последна инстанция. Стана радетел на борбата срещу корупцията, громи Путин и шпионите му у нас, сваля интервюта на Митрофанова, спира вноса на руски нефт. Някои наблюдатели изказват предположението, че по този начин ДП се подмазва на американците с надеждата да бъде вкаран в списъка „Размагнитски“. В същото време - във всичките бизнес начинания на корпулентния бизнесмен прозира руска връзка.

***

Още: Юнашко племе:10 не!ща, с които да поддържаме тревожен българина

През далечната 1972 г. в САЩ се води кандидат-президентска кампания. Действащият президент републиканецът Ричард Никсън се изправя срещу сенатора демократ Джордж Макгъвърн, бивш военен пилот, герой от ВСВ, пацифист и противник на войната във Виетнам. Макгъвърн е либерал и борец за човешки права, включително и на хомосексуалните. Последните му изиграват лоша шега. „Движението за освобождаване на гейовете“ подкрепя открито кампанията на Макгъвърн. На повечето му публични изяви присъстват шумни гей активисти, издигащи лозунги в защита на техните права, което отблъсква голяма част от умерените му привърженици. През 70-те години на 20 век в консервативното американско общество преобладава враждебното отношение към всякакви гейщини. В края на краищата Никсън печели убедително изборите в 49 от 50 щата. Едва ли демонстративната подкрепа на гей движението е единствената причина за загубата на Макгъвърн (скандалът с кандидата му за вицепрезидент Томас Игълтън, страдащ от сериозно психическо заболяване, също оказва голямо влияние), но все пак е повод за размисъл. Още повече, че според слуховете, активната кампания на гейовете в подкрепа на Макгъвърн е била тайно насърчавана от щаба на Никсън именно с цел дискредитиране на опонента (на фона на аферата „Уотъргейт“ по време на същата кампания, това звучи съвсем правдоподобно).

Изглежда руските тайни служби са извлекли необходимите поуки от този случай. В Кремъл правилно са преценили, че ако един от най-дискредитираните и мразени в България политици се обяви за върл евроатлантик, това неизбежно ще дискредитира и самата евроатлантическа перспектива - и ще направи Русия да изглежда по-приемлива. По същия начин, ако този одиозен политик започне да напада под път и над път пРезидента, то хората ще започнат да харесват пРезидента и проруската му политика.

Във връзка с текущия скандал между ДП-10-Магнитски срещу Кеш-пРезидента, наш представител се свърза с двамата опоненти и им зададе няколко въпроса.

***

Още: Естественият български гений срещу изкуствения интелект

Наш Представител: Г-н 10, президентът Ви нарече „господин Магнитски“.

ДП: Възприемам това като комплимент, дължащ се на пълната му некомпетентност. Президентът явно не знае, че Сергей Магнитски всъщност е борец против корупцията, какъвто съм и аз самият.

НП: Съвпадение ли е фактът, че националната конференция на ДПС е насрочена на 24 февруари?

ДП: Съвсем не. На 24 февруари 2022 г. президентът Путин започна Специална военна операция, а на 24 февруари 2024 г. бъдещият президент Пеевски стартира Специална политическа операция, като избирането му за председател на ДПС е само стъпка от дългия му път в политиката - и това не е Пътя на Копринката! Не ме търсете на тая магистрала, други политици-жрици има там!

Още: И все пак тя се върти

***

НП: Г-н президент, Пеевски Ви пита за „Пътя на Копринката“.

РР: Пеевски вместо да пробутва лафкаджийските си лафове, първо да отговори за Пътя на КТБ, Пътя на Булгартабак, Пътя на Дипломатическия клуб и всички други пътища, които го направиха милиардер.

НП: Той също така Ви нарече мистър Кеш.

Още: Пак заляха "Джукондата със супа

РР: Възприемам това като комплимент, дължащ се на пълната му некомпетентност. Пеевски явно не знае, че КЕШ означава Купа на европейските шампиони, а аз безспорно съм шампион сред европейските президенти, като изключим товарищ Путин, който заради санкциите на ЕС не може да участва в надпреварата.

НП: Предстои създаването на партия „Трети март“. Чий е този проект?

РР: В момента е руски, какъв да е!

НП: А ако и той се провали като „Български възход“ на генерал Янев?

РР: Тогава ще създам нов проект: „Девети септември“.

НП: И той ли ще бъде руски?

РР (усмихва се): Не, той ще бъде съветски.

 

Автор: Чавдар Михов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...