Пеевски нарече Радев "мистър кеш" и го призова за оставка (ВИДЕО)

2175
Пеевски нарече Радев "мистър кеш" и го призова за оставка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски нарече президента Румен Радев "мистър кеш" и каза, че очаква неговата оставка.

Войната между Пеевски и Радев

Припомняме, че в началото на миналата седмица Пеевски започна темата, че „президентството е тъмна институция, пълна с кеш“. Той дори каза, че касиерите са Николай Копринков и Сотир Ушев. Днес председателят на парламентарната група на ДПС отправи питане към прокуратурата, МВР, ДАНС и КПКОНПИ защо не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали. 

Днес държавният глава каза, че няма да коментира "господин Магнитски", визирайки Пеевски, който е един от санкционираните българи по глобалния закон "Магнитски". Държавният глава подчерта, че няма да допусне президентската институция да бъде опитомена. ОЩЕ: Радев: Няма да коментирам "г-н Магнитски" (ВИДЕО)

Пеевски вижда срах в очите на президента

"Диктатурата му свърши. Няма да се повтори. Единственото, което е чудесно - изкарах го от удобния комфорт на уютния му кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена", заяви Пеевски. 

Той коментира думите на Радев, че много хора ги е страх от евентуален негов политически проект. Според Пеевски страх е имало в очите на президента.

"Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен, да стане политически лидер, да има достойнството да бъде такъв, да се срещнем на европейските избори. Единственото, което е недостойно, ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати", посочи Пеевски. 

Имунитетът на Радев

Той заяви, че Радев не може да стои в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията. "В това кресло да се крие зад пълния си имунитет. Прокуратурата каза днес, че не могат да предприемат действия, защото имал имунитет. Значи има дела за него, които аз искам да разбера какви са, които чакат падането на неговия имунитет. 

"Ако внимателно прочетете в Конституция има си и процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата ни даде данни. Да видим има ли нещо, няма ли нещо. Аз нищо не твърдя. Чакам отговор от прокуратурата и от службите. Чакам да получа отговор, но нека си направя запитванията", заяви още Пеевски. 

Той коментира и призива на президента към прокуратурата за БТК, "Булгартабак", КТБ и други. "Изключително се радвам по всички казуси да се даде пълната информация", каза Пеевски.

Пеевски е изненадан от прокуратурата

Председателят на групата на ДПС в парламента е озадачен от бързия отговор на прокуратурата тъй като още не си е подал питанията си за президентството, както обяви сутринта. "Ще ги пусна до един час питанията. Как толкова бързо отговориха по едно съобщение по медиите, че нямат абсолютно нищо за съветниците на президента. Нека погледнат всички медии. Няколко години се говори за "пътя на Копринката", за Сотир Ушев", коментира Пеевски. 

Според него има много касиери. "Има много малки кученца, които влачат плячка в тъмната институция", добави още Пеевски.  ОЩЕ: Пеевски отново притисна Румен Радев - чрез службите и прокуратурата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика