Слави Трифонов - а сега накъде?

48375
Слави Трифонов - а сега накъде?
Снимка: Христо Комарницки

Слави Трифонов обяви край на приключението си в bTV и край на 19-годишната история на “Шоуто на Слави”. Кой каквито и оценки да дава за продукцията му, да правиш 19 години сатирично шоу с милионен ефир, не е майтап работа. Който не вярва, нека да се пробва да му изработи парите и популярността, пък нека да е чалгар или симфоник или нещо друго, с каквото ще покори България.

Краят на шоуто едва ли е истинско оттегляне на Слави и на екипа му.

Правят се различни прогнози за пътя му оттук нататък. Едни смело си представят, че ще направи партия, други предполагат преместване или създаване на нова телевизия… Аз ако се хвана да прогнозирам, със сигурност ще сбъркам, затова ще предложа няколко полуабстрактни предложения за Слави и Шоуто му.

Продавачи на мартеници 

Слави със сигурност може да си го позволи. Ако е за шоуто, целият му екип може да покори пазара на мартеници за кратко, да трогне цяла България и да предизвика обществена дискусия.

Едни ще викат, че Слави и шоуто му са селяни и са позьори, други ще опонират, че не е така и всички ще си викаме, че сме много прости, щото не разбираме.

А Слави наистина може да си го позволи - да продава един сезон мартеници догодина, да намигне към себе си на млади години в този един преломен момент на живота.

Продавачи на надежда 

В поетичен смисъл Продавачът на надежда, това е по Джани Родари и Валери Петров - ако си имах магазинче с две полички, щях да продавам надежда за всички - това има кой да го отработи в Шоуто. Сценарният екип на Слави може да се справи с всичко. Според хода на работата те биха могли да изработват и комуникират политически тези не по-зле от силните играчи в бизнеса, истинските продавачи на надежда и разпределители на порции. Но аз все пак не вярвам в идеята, че Слави ще тръгне да прави партия - това е страшно много работа и риск, а вероятността да се играе само един сезон е твърде, твърде голяма. А пък политиката не е красиво да я работиш само един сезон, това не е закачка като мартениците.

Продавачи на митове 

Ако искат да са телевизионни легенди, Слави и екипът му трябва да замразят Шоуто за петилетка-две и да счупят книжния пазар с мемоари за Легендата. Всеки от екипа ще напише автобиография за живота си в Шоуто и взаимоотношенията си със Слави. Всички ще дадат абсолютно противоречиви сведения, на Слави ще се припишат всички отвратителни и дълбоко човешки качества, измислените и реалните интриги ще се преплетат в един легендарен абсурд, а всички писатели и писателки от Венета Райкова до Розмари де Мео нервно ще гризкат моливите и болезнено ще преживяват наклонените везни на книжния пазар. Всичко това може да се представи като възрожденска дейност и в известен смисъл ще е точно така.

В крайна сметка всичките книги ще ги напишат пак сценаристите - и за тая работа им е ред, и им се пада.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...