Юнашко племе:10 не!ща, с които да поддържаме тревожен българина

10741
Юнашко племе:10 не!ща, с които да поддържаме тревожен българина
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви

Нашенецът е мишена на много тревожни процеси и той го знае. За това се тревожи и винаги с интерес е готов да прегърне всеки следващ повод. Дали норвежци ще му вземат децата, дали ще го чипират с ваксина или ще купят шестиците на потомството му в училище, всеки ден нещо го държи на тръни.

А когато човек е нащрек, той е най-умен и мозъкът тик-така осторожно. Затова ето още стиска тревоги, които да ни държат мнителни, бдителни и във впечатляващо психическо здраве.

***

1. Махат "Горда" от "Горда Стара планина", защото звучало супремасистко. Младонагънатите на север антиклинали, представляващи планинската система, с която започва химна ни, не бива да бъдат ползвани, за да потискат другите народи, които нямат толкова красива и феноменална природа. ООН ще нанесе поредния удар, целящ да спре възможността на българите да демонстрират превъзходство и да показваме, че сме най-древните, най-мъдрите и с най-хубавите жени.

2. Европейският съюз налага стандарти за извивката на луканката и суджука. Сигурно следващата стъпка е да ни накарат да слагаме консерванти, Е-та и парабени.

3. Пренаписват българската литература с нови полове. Баба Илийца ще е те/ние, а Бойчо Огнянов ще носи рокля. Повестта "Митрофан и Дормидолски" пък ще си остане така, за да нажежава международен конфликт и да предизвиква ядрена заплаха за България.

4. Вдигат цените на цигарите двойно, с парите въоръжават Украйна. Значи хем да им се тровим, хем да ни дерат, хем да помагат на нацистите с нашите пари!

5. Чужденците ще се качват с приоритет на лифта в Банско. Повече плащали, влизали по тия кръчми, дето те щавят две заплати за една супа.

6. Слагат етикет "веган" на ракията. Това е част от ЛГБТ пропагандата и искат да опропастят всичко българско и мило. Да, ракията формално е веганска, но никой не я пие, защото е веганска. Даже е задължително да се пие с мръвчица или поне салата с пълномаслен майонез.

7. Забраняват хамкането на Сирни заговезни. Ще изфабрикуват медицинско изследване, че заради ритуала се повишават случаите на черепно-мозъчни травми от удари глава в глава на хамкащите членове на семейството и по този начин за пореден път ще отдалечат българина от Бога.

8. Отменят ни 4-тото място от САЩ '94, защото Стоичков е обидил Десаи. Французите много киселеят, че се класирахме вместо тях и всячески биха се възползвали от сегашната cancel култура, за да ни отмъстят.

9. Въвеждат задължителен американски език в училищата. Претекстът е ясен - че в ерата на дигиталното робство човек няма как да се справя без англо-саксонски език, за да бъде по-пълноценен васал на рептилските господари. Но целта е ясна - обезличаване на българския език.

10. Вкарват ограничители на скоростта в колите. Ще ни карат да си ги плащаме от джоба и ще са свързани с GPS, така че да не позволяват превишена скорост спрямо пътя, който спокойно ми позволява с моята немска 17-годишна бегачка да си вдигна 270, стига никой да не изпреварва ТИР-ове като бабичка, чуек.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...