4 ястия, които всеки трябва да може да готви

27543
4 ястия, които всеки трябва да може да готви
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време хората искат да хапват вкусна и полезна храна, така че да вместят готвенето в своя график. Тук не става въпрос за станете топ готвачи, които знаят поне 1000 рецепти. Просто имате нужда от неща, които се готвят лесно и бързо, не отнемат време, но също така са достатъчно питателни, така че да ви нахранят или да си ги вземете за обяд. Ето и 4 ястия, които е добре всеки един да може да готви.

Няколко вида яйца

Всеки се сеща за яйца, когато става въпрос за бърза вечеря. Дали ще ги приготвите под формата на омлет, панагюрски, очи или нещо друго, то не трябва да забравяте за мазнината. Дори да готвите в съд с покритие, то не се отказвайте от нея. Можете да замразите във фризера пресни зелени подправки, които идеално се вписват в подобна вечеря набързо.

4 по-екзотични ястия, които всеки трябва да може да сготви

Къри

То не е толкова популярно сред българските семейства, но е много вкусно и питателно. Другият му плюс е, че се приготвя бързо и лесно, не отнема не повече от няколко минути. Снабдете се само с една къри паста и можете да я добавите към зеленчуци, риба, меса или каквото друго пожелаете. Тя си пасва с всичко. Дори просто да добавите подправки към нея, тя пак ще си остане вкусна и чудесна за вечеря.

Крем-супа

Особено в студените месеца това е една чудесна питателна храна, която ще задоволи всеки глад. Просто задушете една глава лук в масло, а след това прибавете различни зеленчуци, каквито имате под ръка. Допълнете бульон или топла вода, а след като се сварят зеленчуците ги пасирайте. Вместо да правите крутони, вземете няколко филийки хляб, изпечете ги в тостера, намажете ги с масло и ги сложете на топличко в супата.

Това са 5-те ястия, които всяка българска домакиня трябва да умее да готви

Паста

Има погрешно мнение, че пастата не е удачна за бърза вечеря, тъй като първо трябва да я варите, после да правите сос или пък да стържете сирена. Няма нищо такова. Можете да я приготвите точно за 15 минути, като след това я сварите, добавите сушени домати, маслини, колбас тип чирозо и чесън.

Друга възможност е да заложите на италианската класика „Алео о олио“: сгорещете зехтин, добавете чесън и риган и залейте това вече готовите спагети. Друга възможност е да разбъркате готовата паста с песто и да добавите чери домати. Настърганият пармезан е по желание и според времето, за което се приготвя всяка една от пастите. Във всички случаи е по-добре да го добавите, като така ще допълни вкуса на пастата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Здравословна салата от червено цвекло и орехи

Как се прави традиционният родопски клин?

Ако искате козунакът да е и пухкав, и на конци, ТОВА е рецептата

Ето как се прави перфектната застройка за супа

Без месене, но с конци: Тази рецепта за козунак е хит в мрежата

Не случайно тази гъбена чорба по манастирски е известна из цялата страна

Рецепта за печено агнешко бутче, която се превърна в тотален ХИТ

Неустоим лимонов КЕКС: Най-обичаният десерт

КРЕМ десерт от боровинки и пухкави белтъци

Пълнени чушки с ориз: Класическа рецепта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com