Ако направите това, докато готвите руло Стефани, резултатът ще е перфектен

16446
Ако направите това, докато готвите руло Стефани, резултатът ще е перфектен
Снимка: iStock/Guliver

Почти не съществува човек, който да не обича да си похапва руло Стефани. Сочна кайма, ароматни зеленчуци и хрупкава коричка, които те карат да се чувстваш специален, докато си на трапезата.

Някои домакини обаче все още не могат да се докоснат до този съвършен краен резултат. Понякога рулото се получава сухо, друг път зеленчуците са безвкусни или пък нещо друго. Истината е, че направата на този кулинарен шедьовър, както всичко останали, си има своите тънкости и специфики, които не бива да се пренебрегват.

Днес ще ви разкажем как точно трябва да обработите всеки един от продуктите, включени в рецептата, ако искате цялото ви семейство да ви поздрави за чудесно сготвената вечеря.

Ето как се приготвя перфектното руло Стефани

Когато приготвяте руло Стефани, най-добре е да си купите месо, което сами да смелите на кайма. За предпочитане е да смесите няколко вида – телешко, свинско и говеждо. Винаги добавяйте 30% свинско месо, така че накрая вечерята да не е прекалено суха.

Когато каймата е вече готова, можете да я овкусите с малко сос барбекю или кетчуп, вкусът й ще е много по-богат и наситен. Разбира се, не забравяйте да добавите и любимите си подправки – чубрица, черен пипер, сол, червен пипер или друго, с което сте свикнали да овкусявате готовата вече кайма.

Зеленчуците, които са част от плънката на рулото, задължително трябва да преминат през термична обработка, ако искате да не са просто пълнеж, а едно великолепно допълнение към останалите вкусове. Не ви съветваме да ги задушавате или варите, най-добре би било да ги запържите в съвсем малко мазнина, докато не хванат златист загар. Така ще са много по-нежни и ароматни.

Лесно руло Стефани

Цялото семейство го обича - това е перфектното Руло Стефани

Руло Стефани е ястие, което е подходящо както за обедното ви меню, така и за вкусна вечеря. Българите много го обичаме и винаги сме гот...

Хлябът, който се добавя към каймата, винаги трябва предварително да се овлажни. Това може да се случи с вода или с мляко. За предпочитане е да заложите на млечния продукт. Така спойката ще е още по-добра.

След като сте омесили каймата, овкусили сте я, добавили сте хляба и всички останали подправки, оставете я да си почине известно време. Това е неписано правило, което всеки майстор готвач спазва.

Едва тогава подредете зеленчуците, увийте на руло и печете в предварително загрята фурна, докато не хване златиста коричка.

Да ви е вкусно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Как се прави традиционният родопски клин?

Ако искате козунакът да е и пухкав, и на конци, ТОВА е рецептата

Ето как се прави перфектната застройка за супа

Без месене, но с конци: Тази рецепта за козунак е хит в мрежата

Не случайно тази гъбена чорба по манастирски е известна из цялата страна

Рецепта за печено агнешко бутче, която се превърна в тотален ХИТ

Неустоим лимонов КЕКС: Най-обичаният десерт

КРЕМ десерт от боровинки и пухкави белтъци

Пълнени чушки с ориз: Класическа рецепта

Козе сирене с мед и орехи: Невероятно вкусно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com