Доказано: Ето колко време трябва да се пекат кюфтета на скара, така че да се топят в устата

35549
Доказано: Ето колко време трябва да се пекат кюфтета на скара, така че да се топят в устата
Снимка: iStock/Guliver

Кюфтетата са традиционно ястие на трапезата ни, което е често приготвяно на скара и познато на домакините. Срещаме рецептите за тях и в най-старите готварски книги. Въпреки това остават много неразгадани тайни, свързани с кюфтетата и какви съставки да вложим в тях, за да се топят в устата и да са наистина вкусни и ароматни. Една от загадките е колко време трябва да се пекат кюфтетата на скарата, а другата е свързана с тайни съставки, които ще ги направят уникални. Повдигаме завесата, развенчаваме тайните, вие палете скарата и се подгответе за овации от всеки, който ги е вкусил.

Тайните съставки на топящите се в устата кюфтета

Не е важно само времето за приготвяне.  Преди да стигнат до скарата, кюфтетата трябва да съдържат най-удачните съставки. Мнозинството домакини бъркат каймата с хляб и вода. Постъпете различно, за да получите различен резултат и заменете хляба с овес, а водата с мляко. За половин килограм кайма ще са ви нужни само 1/3 чаша овес  и четвърт чаша мляко, но тези минимални количества ще са напълно достатъчни, за да променят тотално вкуса на кюфтетата на скара и да ги направят топящи се в устата.

Тайното приготвяне на топящите се в устата кюфтета

Почистването на скарата е в основата на вкусните кюфтета. Поддръжката ѝ, както и качественото намазване, преди кюфтетата да „скочат“ върху нея, също са важни. Най-важно е обаче времето за приготвяне. Колко време трябва да се пекат кюфтета на скара, за да се топят в устата? Вероятно предполагате, че следва да не ги препичате, за да не отнемете от сочността им, нещо, което няма как да е съвместимо с топене върху небцето. Не е удачно и да ги сервирате леко сурови, защото суровото кюфте е различно от топящо се в устата кюфте. Важно е скарата да не е твърде гореща, за да не ги „грабне“, запечата и покрие с коричка отвън, а отвътре да останат сурови. Естествено тя трябва да е нагрята предварително, но не прекалено много. Друг трик, свързан с приготвянето на вкусни и сочни кюфтета на скара напомня на домакините да ги сплескат, преди да ги изпекат, за да не останат сурови във вътрешността. И все пак – колко точно време трябва да се пекат кюфтета на скара, че да се топят в устата? Установено е, че идеалното време за печене на кюфтета на скара е 3-5 минути. Но най-добре пробвайте, докато готвите, тъй като е възможно каймата или самата скара да са различни и посоченото време да не е удачно във вашия случай.

Да ви е вкусно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Оригинална картофена салата с готварска сметана: Става превъзходна

Пушени ребра с боб: Ще си оближете пръстите

Картофени кюфтенца с тиквички: Истинска наслада

Агнешкото ще е още по-сочно, ако му добавите тази съставка

КРЕМ супа от тиквички: Не сте яли по-вкусна

Здравословна салата от червено цвекло и орехи

Как се прави традиционният родопски клин?

Ако искате козунакът да е и пухкав, и на конци, ТОВА е рецептата

Ето как се прави перфектната застройка за супа

Без месене, но с конци: Тази рецепта за козунак е хит в мрежата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com