Как да си замразим краставици за таратор през зимата

94689
Как да си замразим краставици за таратор през зимата

Напоследък много домакини обсъждат идеят да замразяват плодове и зеленчуци от лятото, за да не се налага зимата да купуват продукция, пълна с нитрати и пътуваща кой знае от къде. При замразяването се губят някои от основните полезни вещества, но истината е, че замразените продукти в никакъв случай не стават вредни за здравето.

Сега е сезонът на краставиците и непрекъснато си правим таратор, който има неповторим вкус, когато се прави с пресни краставици. Можем да си замразим в пликчета във фризера и да ги консумираме през зимните месеци.

Как?

Измийте и обелете краставиците. НЕ ги замразявайте цели, защото при размразяване, ще заприличат на "гумени" и няма да имат никакъв вкус. Нарежете ги на кубчета или ги настържете като за таратор. Оставете ги върху суха кърпа, която ще попие излишната вода и ги разпределете в малки пакетчета за фризер.

Може дори да направите "порция" в едно пликче като добавите орехи, копър и малко чесън. Така, когато извадите пакетчето от фризера, ще ви е нужно само кисело мляко и вода, за да стане по-бързо и всичко да ви е готово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com