Как се прави вино от малини

14063
Как се прави вино от малини
Снимка: iStock

Ликьорите и вината са едни от най-ароматните алкохолни напитки. В повечето случаи по този показател те "превъзхождат" дори класическите гроздови напитки. Малиновите вина обикновено са малко по-ниско алкохолни от вината от грозде.

Лечебните свойства на малиновите компоти и бульони са напълно приложими и за виното. Чаша горещо полусухо вино е един от най-добрите начини да спрете температурата на примръзнал човек. Е, ако всички лекарства бяха толкова вкусни, сигурно много хора биха искали да се лекуват.

• Домашното малиново вино се прави не само от пресни плодове. Не по-малко вкусна и не отстъпваща по качество ще бъде напитката, ако вземете замразени зрънца или дори ферментирало малиново сладко.

• За вина, произведени за дългосрочно съхранение, трябва да се вземат само здрави и узрели малини. Не трябва да има гнили.

5 неподозирани приложения на виното

Всички знаем, че виното е една прекрасна напитка и често обичаме да го дегустираме с приятни хора и приятели. Забравили сте отворена бу...

• Препоръчително е да не миете малините, но ако трябва да направите това, зрънцата трябва да бъдат напълно изсушени, поставени в гевгир или върху сито.

• След това от горските плодове се приготвя пюрето. За тези цел може да се използва сокоизстисквачка с ниска скорост или просто месомелачка.

• След това към малините се добавя захар, може и малко вода и се оставя няколко дни, така че сокът да изтече.

• След това сместа се филтрира, докато плодовете се пресоват. След това се прецеждат и течността се налива в стъклени съдове.

• За ускоряване на процеса на ферментация към мъстта може да се добавят малко стафиди. Желателно е да не се мият, както и малините, за да не се отмие "дивата" мая.

Кое сирене е подходящо за виното, което пием?

Всички знаем колко изтънчена напитка е виното и че е харесвано от много хора. Ако го предпочитате и вие, особено при събирания със семе...

• Повече винопроизводство зависи от рецептата за напитката. Има рецепти, за които виното трябва да се съхранява дълго време. И има някои рецепти, които предполагат първата дегустация да е само след няколко дни.

Домашно малиново вино - класическа рецепта

Старите, доказани от повече от поколение рецепти за домашно ароматно вино, базирани на технологията за производство на вино от горски плодове.

Съставки:

• литрова кана червени малини;

Да си направим домашно малиново вино

Много хора се влюбиха в малините от детството си поради ненадминатия „летен“ аромат, сладост и прекрасен цвят на зрели плод...

• един литър филтрирана вода;

• Един килограм захар, за предпочитане нерафинирана.

Методът на приготвяне е същия, както  посочения. След това оставете сместа за 10 дни за ферментация в топло помещение без светлина. Оптималната температура е от 18 до 25 градуса. Преточвайте го веднъж дневно.

Виното трябва да ферментира добре, може да отнеме от един до два месеца. През това време не докосвайте бутилката, не отстранявайте хидравличното уплътнение и не разклащайте съдържанието.

Когато е готово, отцедете младата напитка през сламка в друга бутилка и я опитайте. По желание може да се подслади или да се остави така.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Тази рецепта е един от фаворитите за най-вкусна агнешка супа

От тефтера на баба: Пирожки с извара

Не сте яли по-вкусен огретен

Много лесна и бърза пролетна манджичка

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com