Кои са най-добрите рецепти за скара, които да опитате още днес?

5689
Кои са най-добрите рецепти за скара, които да опитате още днес?
Снимка: Pixabay

Печенето на скара е популярен метод за готвене, който е обичан от много хора в България. Това е чудесен начин да приготвите храна и да ѝ придадете уникален вкус. Разбира се, за печенето може да ползвате различни видове скари, като на газ, дървени въглища или електрическа скара. В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите рецепти за печене на скара, които можете да опитате у дома.

Пиле на грил

Пилето на грил е класическо и просто ястие, което може да се приготви по много различни начини. За да направите пиле на грил, мариновайте пилешките гърди в любимия си сос поне за час. След това загрейте грила на средно висока температура и изпечете пилето за 6-8 минути от всяка страна. Уверете се, че месото е добре изпечено отвътре, преди да го свалите от скарата. Може да поднесете пилето на грил с печени зеленчуци или салата. Пържените картофи също са добра комбинация. 

Лекар: Това е най-вредното месо на скара

Пържола на скара

Пържолите на скара са друго класическо ястие, което е любимо на много хора. Как да ги направите перфектни? Овкусете пържолите с любимите си подправки и ги оставете да престоят няколко минути. Може също така да ги мариновате за около час подобно на пилешкото. Загрейте грила на висока температура и изпечете пържолата за 3-4 минути от всяка страна. Оставете пържолата да почине няколко минути преди сервиране. Имайте предвид, че начина на печене зависи от местото. Това, което споменаваме е идеално за свинските вратни пържоли. 

Зеленчуци на скара

Зеленчуците на скара са чудесна добавка към всяко ястие и се приготвят лесно. Някои страхотни зеленчуци за скара включват тиквички, чушки, лук и гъби. За да приготвите зеленчуците, ги нарежете на равни парчета и ги намажете със зехтин и любимите си подправки. Загрейте грила на среден огън и запечете зеленчуците за 5-8 минути, като ги обръщате от време на време. Грилованите зеленчуци можете да сервирате като гарнитура или като топинг към салати или сандвичи, но също така и като основно ястие ако предпочитате вегетарианските опции. 

Независимо дали печете на скара за семейна вечеря или барбекю в двора, тези рецепти със сигурност ще впечатлят гостите ви. Така че запалете скарата и започнете да готвите!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Селска баница за мързеливи домакини

Тази постна мусака е хит в мрежата

Не сте яли по-вкусни чушки бюрек

Мини козунаци на конци - толкова са красиви, че няма да искате да ги хапнете

Тези 4 тънкости при печене на козунак го правят винаги пухкав

Този мързелив козунак спестява време, а вкусът му е уникален

Този козунак без месене е любим на малки и големи

Хем пухкав, хем лесен козунак - мечтата на всяка домакиня

Чудесна закуска: Яйца на очи в масло

Ето как да си приготвите вкусни патладжани с доматен СОС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com