Коледни скалички

91342
Коледни скалички

Необходими продукти:

250 грама обикновени бисквити

Пурички

Необходими продукти: 400 гр свинска мас 1 ч.ч. прясно мляко 1 мая за хляб брашно пудра захар 1 ванилия За плънката: шипков марм...

100 грама краве масло

2 яйца

3 супени лъжици какао

½ чаена чаша захар

2 супени лъжици стафиди

Домашна пита слънце

Необходими продукти: 4 средно големи яйца около 900 грама брашно 1 пакетче мая суха 1/2 ч.л. захар 1 ч.л. сол 1 1/2 ч.ч. кисело м...

20 мл ром

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за скалички е подготовката на продуктите. Залейте стафидите с рома, за да се напоят и да придобият аромат. Маслото разтопете на водна баня.

Натрошете бисквитите на дребни парчета, като най-лесно това може да направите в хаванче. Важно е бисквитите да не са смлени, а да останат на парченца.

Отцеждате стафидите и добавяте към тях всички съставки. Разбърквате добре кашата, за да се разпределят съставките. Тестото за скалички не трябва да става гладко, а да се чувстват парченцата бисквити. С ръце оформяте скаличките с желаната от вас големина и ги слагате за няколко минути в хладилника, за да стегнат.

Курбан чорба от пиле

Необходими продукти: 500 гр пиле 50 гр краве масло 1 глава кромид лук 1 морков 2 домата 1 прясна чушка пиперка 2 картофа ...

Украсата за скаличките е въпрос на вкус, време и налични продукти. Ако нямате време може да оваляте скаличките в пудра захар, или в кафява захар.

Може да украсите скаличките с бяла глазура от пудра захар и белтъци и да ги поръсите с шарени захарни пръчици, както са приготвени скаличките на снимките. Друга ефектна и вкусна глазура е глазура от разтопен на водна баня шоколад.

Готовите скалички съхранявате в хладилник.

Източник: supichka.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com