Къде грешим, докато готвим СКАРИДИ

6597
Къде грешим, докато готвим СКАРИДИ
Снимка: iStock/Guliver

Кой не обича скариди? Тези морски деликатеси са толкова вкусни, сочни, ароматни и ни карат да ги похапваме с истинско удоволствие. Никой не пропуска възможността да си поръча порция вкусни скариди, когато посещава любим ресторант. Какво обаче ви пречи да си ги сготвите у дома и да зарадвате цялото си семейство с личен кулинарен шедьовър?

Съществуват не малко тънкости и специфики при приготвянето на най-вкусните скариди. Ако знаехте за тях, то със сигурност щяхте вече стотици пъти да сте ги поднасяли на трапезата си.

Какво да знаем за скаридите

Първото и най-важно нещо е да сте запознати с хранителния продукт. Нужно е да сте информирани, че скаридите са богати на протеини. Те съдържат повече белтъци дори от качественото свинско месо. Като състав са близки до говеждото месо. Богат източник са на аминокиселини, изключително ценни за човешкия организъм.

Най-вкусните морски деликатеси

Тук е важно обаче да споменем, че с консумацията на скаридите в никакъв случай не бива да се прекалява. Те са тежка храна, подобно на мидите и охлювите. Няколко скариди, добавени към салата или ризото, е перфектната доза.

Специфики при почистването им

Предполагаме, че повечето от вас предпочитат да си купят скаридите с обвивката. Цената на почистените морски деликатеси е значително по-висока от тази на непочистените. За да премахнете обаче обвивките е нужно да ги накиснете в студена вода с няколко кубчета лед.

Страхотна рецепта за скариди с манго

Време е за нещо по-екстравагантно, което любителите на морските деликатеси да опитат у дома. Рецептата за скариди с манго е доста попул...

Никога не размразявайте скариди в микровълнова фурна, нито използвайте топла вода за тази цел. За предпочитане е да си ги купувате пресни. Така вкусовите им качества ще са незаменими.

Страхотна рецепта за скариди с манго

Главата на скаридите се премахва изключително лесно. Нужно е да я раздвижите нагоре и надолу и след това внимателно да издърпате. Люспите премахнете като хванете едната страна на краката и ги издърпате. Сами преценявате дали да премахнете последната люспа, която е към опашката. Разбира се, преди да похапнете скаридките, не забравяйте да я отстраните, защото тя не се яде.

Последната стъпка от самото почистване е премахването на тъмната жилка. Направете лек разрез по гръбнака и я издърпайте.

Измийте почистените морски деликатеси и ги пригответе така, както желаете да ги консумирате.

Кускус със скариди

Кускусът може да се нарече универсална гарнитура, защото се сервира с месо, с морски дарове, зеленчуци, птици. Наред с това може да се ...

Как се приготвят

Съществуват наистина стотици рецепти, които бихте могли да пробвате. Ние ще ви издадем някои важни правила при самото им готвене.

Ако сте решили набързо да ги сготвите на тиган, предлагаме предварително да ги мариновате. Комбинацията от зехтин, сол, черен пипер, лимон и бяло вино е най-популярна.

Никога не гответе скаридите твърде дълго, защото така месото ще стане жилаво. 2 – 3 минути са напълно достатъчни, за да придобият перфектния бледорозов цвят.

Пожелаваме ви да сътворите най-страхотната рецепта, с която да поглезите всеки у дома!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com