Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за пилешки пържоли, които се топят в устата

29 декември 2020, 10:29 часа

Наближава другият голям зимен празник след Коледа - посрещането на Нова година. Този чудесен повод е прекрасна причина да опитате тази рецепта за пилешки пържоли на фурна, които се топят в устата. В рецептата пише да ползвате бяло месо от пилешките гърди, но може да се направи и с пържола от бут - въпрос на бюджет и предпочитания от страна на хората, които ще консумират или готвят. 

Продукти за рецептата:

1 кг пилешко филе

1 кенче бира

3 глави лук

4 скилидки чесън

подправка за пиле

масло или зехтин

ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ПРИГОТВЯНЕТО НА ПИЛЕШКО МЕСО

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се поръсва от всяка страна с подправката. В дълбока тенджера се слага ред пилешко месо и върху него нарязания лук, чесън, масло. Така се поставя цялото пилешко ред по ред. Залива се с бирата, докато не се покрие. Прибира се за една вечер в хладилника. На следващия ден пържолите и лука се поставят в тава за печена около 40 минути, като се обръща. 

Надяваме се, че рецептата ще ви хареса. Може да сервирате пържолите с гарнитура от печени картофи или нещо друго, което сметнете, че би им подхождало. Добре се комбинират с разядка от хумус. Има чудесни сосове, които може да ги овкусите, като не е задължително те да са домашно приготвени. Приятен апетит!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес