Тайната съставка, която само опитните домакини слагат в каймата

3899
Тайната съставка, която само опитните домакини слагат в каймата
Снимка: Pixabay

Много съвременни домакини купуват готова кайма от супермаркета, но направените от нея кюфтета, отстъпват по вкус на тези от домашно приготвена кайма. Освен това не всички производители се грижат за здравето на клиентите и понякога фабрично мляното месо може да съдържа консерванти и различни добавки. Домашната кайма е по-вкусна и по-качествена и ако научите някои от тайните и тънкостите на приготвянето й, тогава приготвените от вас ястия ще са много по-сочни.

Има милиони начини, по които можете да приготвите кайма, а всяка домакиня има своя тайна как да я направи максимално сочна.

Някои опитни домакини добавят към каймата масло, картофи, нишесте. Въпреки че всички тези съвети са полезни, има още една съставка, която гарантира перфектни резултати.

5 съставки, които заместват яйцата в каймата

Съставка за сочна кайма

Свинската мазнина подобрява качеството на месото, но също така му придава специален аромат, който ще направи ястията с кайма много по-хубави. Най-добре е да използвате прясна свинска мас. Слага се в месомелачка и се смесва с останалите съставки.

Интересното е, че свинската мас може да се използва дори при приготвянето на рибни кюфтета. Благодарение на тази съставка кюфтетата никога не стават сухи, независимо от това от каква кайма са приготвени.

Други трикове за сочни кюфтета

Първо, каймата не трябва да се смила много фино, като за пастет. За това използвайте най-голямата решетка във вашата месомелачка.

Второ, и това е може би най-важното нещо, към всяко мляно месо трябва да добавите или хляб, накиснат в мляко, или варен ориз, или лук. Хлябът ще задържи месния сок вътре и няма да му позволи да изтече, а лукът, нарязан на ситно или смлян, ще придаде сочност и крехкост на каймата.

Още няколко малки съвета. Ако приготвяте кюфтета, ги панирайте в брашно или галета и изпържете от двете страни без капак до образуване на коричка. Това ще предотврати изтичането на сок.

Кюфтетата, задушени в домати, сметана и други сосове, са меки и много сочни. А за сочността на каймата, която се използва за приготвянето на някои тестени изделия, освен лук е добре да добавите месен бульон или вода.

Това са всички трикове за приготвяне на вкусни ястия с кайма. Добавете към тях качествени продукти и резултатът няма да ви разочарова - ще приготвите най-сочни и вкусни кюфтета.

Само опитните домакини слагат горчица в каймата

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Дали това е най-вкусната агнешка супа? Пробвайте и кажете!

Тази марината за агнешко ще го направи изключително крехко!

Селска баница за мързеливи домакини

Тази постна мусака е хит в мрежата

Не сте яли по-вкусни чушки бюрек

Мини козунаци на конци - толкова са красиви, че няма да искате да ги хапнете

Тези 4 тънкости при печене на козунак го правят винаги пухкав

Този мързелив козунак спестява време, а вкусът му е уникален

Този козунак без месене е любим на малки и големи

Хем пухкав, хем лесен козунак - мечтата на всяка домакиня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com