Трикове за приготвяне на пържени картофи с хрупкава коричка

33606
Трикове за приготвяне на пържени картофи с хрупкава коричка
Снимка: iStock/Guliver

Всички обичаме пържени картофи с хрупкава коричка. Но за съжаление не всеки път при пърженето им успяваме да постигнем желания резултат. Често картофите стават меки и се питаме къде грешим. Оказва се, че и пърженето на картофи има своите тънкости.

Преди да ги поставите в олиото, е необходимо да включите котлона на максимална мощност. Никога не прибавяйте картофите преди мазнината да е загряла достатъчно. Може да прецените това с добавянето само на едно парченце картоф.

След като олиото достигне желаната температура, прибавете нарязаните картофи. Първоначално запържете на силен огън за около 4-6 минути, след това разбъркайте картофите, намалете огъня и продължете да пържите за още 10 минути, като периодично разбърквате картофите. Накрая можете да добавите сол и други подправки към картофите.

Най-добре е да се пържи в олио. Но ако сте любител на по-мазните храни, може да използвате свинска мас.

За приготвянето на пържени картофи използвайте чугунен тиган, тъй като той се затопля равномерно и гарантира постигането на перфектен загар.

5 съвета за по-здравословни пържени картофи

Всички знаем, че трябва да избягваме пържените храни, защото са вредни за организма ни. Първо, могат да предизвикат язва и второ, могат...

Нарязване на картофите за пържене:

Нарязването на картофи за пържене е просто, най-важното е да разполагате с нож и дъска. Ако ги нарежете на тънки ивички, те ще станат по-хрупкави. Нарязаните на дебели парчета картофи стават по-сочни и по-меки. Постарайте се парчетата да са с приблизително еднаква форма и дебелина, за да достигнат готовност едновременно. Може да използвате белачка за картофи и специално приспособление за рязането им.

Картофи по селски

В случая картофите трябва да се нарежат на големи филийки и да се оставят за няколко минути в гевгир, за да се отцеди излишната вода от тях. Поставете картофите в тиган с предварително загрято олио. Пържете ги до образуването на златиста коричка. Добавете сол, черен пипер или чесън на прах в края на пърженето.

Пържене на картофи във фритюрник

Какво се случва с тялото ни, когато ядем картофи?

Картофите, освен че са популярни по цял свят, са и също толкова вкусни. Те задължително присъстват на трапезата в редица разнообразни я...

Преди да ги сложите във фритюрника, задължително задайте подходящия режим и изчакайте мазнината да се сгорещи. Преди това картофите е добре да престоят за около 20 минути, поръсени със сол и желаните подправки.

Пържене на картофи в мултикукър

Картофите, приготвени в мултикукър, много приличат на тези, приготвени във фурна. Първоначално задайте режим за пържене. Изчакайте олиото да загрее и след това прибавете картофите. Оставете ги в този режим за 4-6 минути. След това ги обърнете и задайте режим "Печене" за 10-15 минути.

Пържени картофи със свинска мас

Тук подходът е малко по-различен: първо трябва да сложите маста да се разтопи и да след това да запържите в нея няколко шайбички лук. Оставете лука да къкри за няколко минути и след това добавете картофите. Пържете на среден огън. В края на топлинната обработка може да добавите сол и желаните подправки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Тази рецепта е един от фаворитите за най-вкусна агнешка супа

От тефтера на баба: Пирожки с извара

Не сте яли по-вкусен огретен

Много лесна и бърза пролетна манджичка

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com