Защо канелата и медът ускоряват МЕТАБОЛИЗМА

20518
Защо канелата и медът ускоряват МЕТАБОЛИЗМА
Снимка: Pixabay.com

С приближаването на летния сезон започва търсенето на най-ефективния начин за бързо и удовлетворяващо отслабване. Ние ще ви предложим един приятен и лесен вариант, с който да активирате процеса за топене на мазнини. Освен това, се приготвя лесно и бързо. 

Канелата е ароматна подправка със специфичен вкус. Използва се в много десерти, но и  в някои основни ястия. Освен че прибавя допълнителен вкус към храна и напитки, тя съдържа редица активни вещества, спомагащи за забързването на метаболизма и подобряване на усвояването и разграждането на въглехидратите. Именно поради тази причина е много подходяща добавка към диетата.

Медът пък е познат на всички ни с множеството му ползи за организма. Заедно в комбинация с канелата, може да спомогне за контрол на теглото и подобряване на метаболизма. 

Преди да започнете какъвто и да е метод за отслабване обаче, се консултирайте със специалист, който да ви потвърди, че няма опасности и рискове за здравето ви. Също така не консумирайте, ако имате алергия към канела или мед.

Препоръчително е за тази рецепта да използвате суров мед, който е необработен и с по-малко количество захари. Освен това има повече ползи за здравето.

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази рецепта ще са ви необходими само:

  • Чаена лъжица мед;
  • Половин чаена лъжица канела на прах;
  • Чаша вода.

Смесете канелата и меда в малък съд и добавете и водата, поставете на котлона, докато заври. След това прецедете получената смес и разделете напитката на 2 части. Едната част  консумирайте сутрин на гладно - 30 мин преди закуска, а другата - 30 мин преди лягане вечерта.

Приготвяйте всеки ден прясна смес с отбелязаните количества. Ползите от тези две активни съставки не са свързани само с отслабването, те ще укрепят и имунитета ви и скоро ще забележите, че се чувствате много по-добре. Канелата спомага и за контрол на кръвната захар, като забавя усвояването на захарите и въглехидратите. По този начин се благоприятства и предотвратява излишното натрупване на мазнини, а дори се стимулира използването им като източник на енергия. 

Медът се състои главно от фруктоза и глюкоза, но все пак е много по-здравословен и предпочитан вариант от рафинираната захар и захарозата, съдържащи се в трапезната захар. Проведени са много изследвания и проучвания за ползите от меда. Такова проучване от 2011 г. доказва, че медът насърчава отслабването и понижава количеството на телесните мазнини, а едновременно с това и нивата на триглицеридите в кръвта. 

ВАЖНО: Статията има информативна цел не е препоръка или заместител на консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

От тефтера на баба: Пирожки с извара

Не сте яли по-вкусен огретен

Много лесна и бърза пролетна манджичка

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com