Новата песен на група P.I.F. събра 46 родни звезди в памет на Димо (ВИДЕО)

15140
Новата песен на група P.I.F. събра 46 родни звезди в памет на Димо (ВИДЕО)
Снимка: Facebook P.I.F

"OPUS 4" е заглавието на първата песен от новия албум на група P.I.F. Парчето и видеото са последните с участието на вокалиста Димо Стоянов, който почина през декември 2020 г. от Codiv-19. Последният кадър в клипа е с него в Потопената църква край яз. Жребчево. Той е сниман ден преди Димо да се разболее от коронавируса, който отне живота му преждевременно.

Албумът "P.I.F. 6" е посветен на Димо и неговия принос в музиката, а видеоклипът към първия сингъл събира 46 от най-популярните български лица, сред които Любо Киров, Миро, Графа, Дара, Орлин Павлов, Елена Петрова, Мариус Куркински, Стефан Вълдобрев, Станимир Гъмов, Койна Русева, Деян Донков, Нина Николина, Дичо, Мариан Вълев, Александър Сано, Михаела Филева, Диляна Попова, Башар Рахал, Ники Кънчев, Мария Илиева и много други.

P.I.F. пускат двоен Best of албум и неизлъчван клип (ВИДЕО)

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойния диск ще намерят място поетични саун...

„Първото видео от нашия шести албум, различен, емоционален, запомнящ се, недовършен…“, написаха от групата.

"Това парче е насочено към Бог, беше много лично. Димо каза, че държи да направим видео на него. В целия клип има много символика", споделя режисьорът Николай Мутафчиев в предаването на bTV "Преди обед". "В деня, преди да затворят заведенията, той имаше клубно участие. Там се зарази", допълва той.

"Толкова много разнолики артисти дойдоха, събраха се и направиха този клип. Всеки отдели от времето си, от емоциите си, от нервните си клетки - даде същността си в името на Димо", призна актрисата Койна Русева в ефира на медията. "Той беше един изключително талантлив човек и ми е много мъчно, че го няма. Много обичахме да се шегуваме с него. Изключително светъл човек. Много се радвам, че всичките тези имена дойдоха и направиха клипа", допълни тя.

"Истината е, че всеки един по някаква причина е в клипа - защото е бил близък с Димо или защото са работили заедно; дали защото Димо много го е харесвал или обратното. През последната половин година го усещах много благ, беше си направил собствено студио", каза Мутафчиев.

Мъчно ми е за този човек

Макар че в съвременния свят Коледа отдавна се превърна в захарен памук - хапнеш нещо, глътнеш нищо, все пак духът на празника още тлее....

"Този албум е различен от всичко останало, той е много личен. Димо казваше: Искам да направя албум, както ние искаме да го направим - без да се съобразяваме с нищо", спомня си режисьорът.

"Конкретно за този клип в очите на хората се четеше Димо, четеше се удоволствието да си имал контакт с този човек, срещите с него. Това се четеше в очите на всички хора пред и зад камерата, които създадоха клипа", категоричен беше операторът Калоян Божилов, който също беше в студиото на "Преди обед".

"Димо действаше с лекота. Предразполага те с една усмивка. Така трябва да го движим този живот. Колкото повече се вторачваме и вманиачаваме, толкова по-кофти стават нещата", обобщи Русева.

Ицо Хазарта с нова песен за карантината и епидемията от тъпотия (ВИДЕО)

Един от най-обичаните български рапъри Ицо Хазарта пусна най-новата си песен - "Само споко". Текстът и музиката са негово дело, а изпъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Новият албум на Pearl Jam: Добрата стара банда с ново звучене (ВИДЕО)

50 години на сцената: Орлин Горанов празнува с турне и бляскав спектакъл в зала 1 на НДК

Братята Cavalera ще разтресат София на 15 юли

Suicidal Tendencies ще свирят на третия ден на Hills of Rock 2024

Стинг, Deep Purple и Алис Купър на джаз фестивала в Монтрьо

Иво Димчев на най-големия фестивал в Словакия заедно с Queens of the Stone Age и още звезди

Миро направи впечатляващ The Grand Finale в "Арена София" (СНИМКИ)

МОЛЕЦ с нова песен и пореден разпродаден концерт (ВИДЕО)

ALI представят видеото на "The List" с премиера на живо тази събота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com