Facebook пуска собствена търсачка

41314
Facebook пуска собствена търсачка

Социалната мрежа Facebook пуска търсачка, позволяваща да се намира по-ефективно съдържание в социалната мрежа, съобщи Марк Цукерберг.

"Гледаме на Facebook като на голяма база обществени данни" и "подобно на всяка база данни трябва да може да се търси информация в нея", заяви Цукерберг на събитие в централата на компанията в Менло Парк, щата Калифорния.

За разлика от традиционните търсачки като Google представената от Facebook функция, наречена Graf Search, няма да позволява търсенето на информация в цялата мрежа, посочи Цукерберг. Той заяви, че новата функция ще бъде "съобразена с критериите за конфиденциалност" на публикуваните данни, предаде БГНЕС.

Цукерберг обаче призна, че съществува една голяма трудност - потребителят, който търси информацията, ще получи само това съдържание, което авторът му е приел да сподели с него.

Така потребителите на Facebook ще могат да търсят например информация за музиката или филмите, които обичат приятелите им, разказа Цукерберг. Търсачката била пусната днес, на първо време с ограничено приложение в бета версия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии