Apple разработва нова защита за смартфоните си, неуязвима за властите

4497
Apple разработва нова защита за смартфоните си, неуязвима за властите
Снимка: Gettyimages

Американската компания Apple разработва нова защита за смартфоните си, „неуязвима” за правителството, пише в. „Ню Йорк таймс”.

„Инженерите на Apple вече са започнали работа по нови средства за защита, които ще направят невъзможно правителството да проникне в устройството. Компанията е пристъпила към създаване на нова система, която привлече вниманието на обществото.

Apple срещу властите в САЩ - заради личната свобода

Открит скандал избухна между една от най-популярните технологични компании в света Apple и американското правителство. Причината &ndash...

Apple цели да създаде сериозни технически трудности за правителството, като ще попречат на властите да проникват в устройства, дори и ако администрацията на президента Обама спечели съдебния спор и получи достъп до смартфона „iPhone”.

Миналата седмица съдът в Калифорния поиска компанията да предостави на служителите на ФБР специален софтуер, който ще им позволи да получат достъп до информация, съхранявана на смартфона „iPhone”. Устройството принадлежало на терориста Саид Фарук, който участвал в нападенията в здравен център в Сан Бернардино и бил убит.

Властите все още се опитват безуспешно да разчетат информацията от смартфона. За Apple кодирането на устройствата е стандартна практика.

Изпълнителният директор на технологичния гигант Тим Кук заяви, че ще оспори искането на ФБР. Той добави, че Apple е предоставила на компетентните органи всички данни, които са важни за от гледна точка на разследването на терористичен акт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии