Електромобил измина 1800 км с едно зареждане

17281
Електромобил измина 1800 км с едно зареждане

Наскоро преминаха изпитанията на електромобила Tesla с нов акумулатор, който е успял да измине 1800 км с едно зареждане. Това е огромен скок в сравнение с такива съвременни електромобили като Tesla Model S, който изминава около 500 км с едно зареждане.

Тайната на успеха се крие в използването на нова въздушно-алуминиева акумулаторна технология. При това се използва кислород от атмосферата за запълване на катода. Това прави акумулатора много по-лек в сравнение с пълните с течност литиево-йонни акумулатори, като позволява значително да се увеличи пробегът.

Мъск нарече Apple гробището на Tesla

Основателят на Tesla Motors Елън Мъск заяви, че не разглежда Apple в качеството на конкурент, независимо от слуховете за разработван от...

Новата батерия е изработена от израелската компания Phinergy съвместно със специалисти на Alcoa Canada. При разреждане на въздушно-алуминиевите акумулатори металът се превръща в алуминиев хидроксид, който след това може да се преработи в нови акумулатори.

Това означава, че акумулаторите трябва да се сменят на всеки няколко месеца. Но тъй като те са по-леки и евтини, отколкото използваните днес, то новата технология ще бъде значително по-икономична в условията на осигуряване на голям пробег.

Tesla вече представи демо сервиз по автоматична смяна на акумулатора – процедурата отнема 90 секунди. Тестваният автомобил също използвал литиево-йонна батерия като хибриден акумулатор. Смята се, че в бъдеще автомобилите ще използват литиево-йонния акумулатор за пътуване на къси разстояния, а въздушно-алуминиевия – за дълъг пробег.

Това ще позволи значително да се удължи срокът на експлоатация на двата акумулатора.

Tesla задмина Mercedes, Audi и BMW

  Докато Mercedes, BMW и Audi се конкурират на пазара за лимузини в САЩ, друг играч неочаквано ги задмина. Изненадващо Tesla изпр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии