X
 
 

Ето колко остави на съпругата си собственикът на Amazon след развода

8433 0
photo of Ето колко остави на съпругата си собственикът на Amazon след развода
Снимка: Getty Images/Guliver
Макензи Безос и основателя и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос се споразумяха при развода си, че той ще запази правото си на глас и 75% от акциите на бившата двойка, възлизащи на 143 млрд. долара в най-големия световен онлайн търговец.

Някои инвеститори се тревожеха за това как разделянето може да засегне влиянието на Джеф Безос върху Amazon или възможността той или Макензи да ликвидират големи позиции, откакто най-богатата двойка в света обяви предстоящия си развод през януари.

Саудитска Арабия е хакнала телефона на най-богатия човек в света Джеф Безос

Следователят, нает да разследва разпространяването на интимни снимки на най-богатия човек в света Джеф Безос обяви, че властите в Сауди...

"Благодарна съм, че разтрогването на брака ми приключи“ написа Макензи Безос в Twitter, в първия и единствен пост в профила си, създаден този месец.

Макензи заяви, че ще се откаже и от интересите си във вестник The Washigton Post, често обект на критика от американския президент Доналд Тръмп, който Джеф Безос купи през 2013 година.

Един от инвеститорите в Amazon, пожелал анонимност поради строгата фирмена политика, заяви, че решението премахва несигурността по отношение на акциите. Акциите на Amazon се понижиха с 0,2% до 1,817.41 долара в следобедната търговия. "Това сваля въпроса от дневния ред с по-малко турбуленции, отколкото бихте очаквали," каза инвеститорът, чиято фирма притежава акции на Amazon на стойност няколко милиона долара.

55-годишният Джеф Безос се смята за основен фактор за главоломния растеж на Amazon и повишаването на цените на акциите, откакто основава компанията през 1994 година.

Разводът на най-богатия човек в света доведе до скандал с популярен таблоид

Адвокат отрече твърденията на милиардера Джеф Безос, че таблоидът National Enquirer се е опитал да го изнудва с извънбрачната му връзка...

"Мислейки за Amazon и влиянието на Безос върху него, бих поспорил дали влиянието му би било същото, ако притежава 51% или 1 % от акциите на компанията. Мисля, че влиянието му е продиктувано от визията му за Amazon", каза анализаторът Том Форт.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители