Google вече ще съобщава за земетресения

1221
Google вече ще съобщава за земетресения
Снимка: Thinkstock

Американската компания Google ще предоставя информация за земетресения и за свързани с тях опасности. Това се посочва в съобщение на официалния блог на компанията.

„Сега хората, които усещат трусове ще могат да питат Google директно и своевременно ще получават информация за бедствието, която ще им помогне да избегнат опасност”, се посочва в съобщението.

Вижте на какви въпроси трябва да отговорите, за да ви вземат на работа в Apple

Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни хора със силна логика, със силен ум и неочаквани за професията...

В него се казва още, че в случай на земетресение търсенията с ключова дума „земетресение“, „земетресение в близост“ или подобни ще позволят предаването на полезна информация за трусовете.

От Google обещават услугата да съобщава за епицентъра на земетресението, неговия магнитуд, засегнатите области, както и да предоставя съвети за безопасност. Всичко това ще бъде представено на специална карта. Освен това компанията ще осигурява и информация за възможни последващи трусове.

Към момента все още не е ясно кога новата услуга ще започне да действа, но се предполага, че това ще стане в скоро време.

Функцията на Google за земетресения ще може да регистрира трусове с магнитуд над 2,5 по Рихтер. Информацията, която ще се предоставя пък ще бъде взета от Геологическата служба на САЩ.

Вижте какво знае Google за вас

Търсачката Google наскоро добави възможност да проверите на едно място всичко, което й е известно за вас. Хронология на уеб браузъра C...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии