Интернет е на път да стане леко "претъпкан"

77503
Интернет е на път да стане леко "претъпкан"
Снимка: Getty Images / Guliver

Ако имате чувството, че интернет все повече заприличва на кварталния ви магазин по отношение на претъпкаността, „спокойно”. Нещата няма да се оправят в скоро време. Дори напротив...

През следващата 2015 г. 2,89 млрд. души ще бъдат онлайн (което се равнява на 42,4% от населението на света). Тази цифра ще бъде по-голяма с 6,2 на сто в сравнение с тази година. Ситуацията ще става все по-тежка – през 2018 г. онлайн се очаква да бъдат 3,6 млрд. души. (половината от населението на света). Това сочи ново изследване на изследователската компания eMarketer.

Кои са най-популярните марки според българските интернет потребители?

Samsung, Adidas, Nokia, Sony, LG, Coca-Cola, Nivea и Nike са марките, които присъстват най-силно в съзнанието на българския интернет по...

От там обясняват, че прогнозите им се основават до голяма степен на все по-големия достъп до мобилни телефони и широколентов интернет в развиващите се пазари като Индия и Индонезия. Това става ясно от информацията на сайта Mashable.

Същевременно много компании предприемат различни инициативи, с които искат да накарат повече потребители да влязат в итнернет. Например – неправителствената организация Internet.org доставя безплатна информация в части от Замбия и Южна Африка. Компанията, която беше стартирана от основателя на Facebook Марк Зукърбърг с помощта на различни технологични фирми, има амбиция да се разпространи и из други части на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии