Иван Чернов от "Аз, инженерът": Не е мит да бъдеш успешен инженер в България

7101
Иван Чернов от "Аз, инженерът": Не е мит да бъдеш успешен инженер в България

Не е мит и не е мечта да бъдеш успешен инженер в България. Това заяви инженерът Иван Чернов по време на форума "Аз, инженерът", който се проведе днес в Интер Експо Център. Actualno.com е медиен партньор на инициативата за втора поредна година.

България има страхотни хора, креативни, с добри идеи, които успяват да реализират, заяви Чернов в рамките на "Аз, инженерът”. Той е начело на екип от инженери в компанията за производство на микрочипове за автомобилната индустрия "Мелексис България". "Българи решават значими проблеми в световен мащаб. Това показва, че на нас ни е заложено да сме добри в тази насока“, обясни Чернов.

По думите му в момента живеем във време на добри условия за работа и на конкуренция между хората, като в същото време за инженерите не представлява проблем да си намерят работа.

Преди него говори 23-годишният Бончо Върхошков. Той е лидер на първия български отбор за международни състезания Formula Student, които сега проектират и строят първата си кола. Целта е да участват на състезанията в Италия и Унгария през лятото.

Диман Михнев от "Робо Лига България": Обичаме да помагаме на децата да постигат мечтите си

За трета поредна година инициативата „Аз, инженерът“ ще създаде истинско преживяване за любителите на инженерството, джаджи...

Върхошков посъветва присъстващите млади инженери да бъдат уверени в себе си, да учат езици и софтуерни продукти. „Занимавайте се с извънкласни дейности, за да развивате качествата си“, обърна се той към тях. По думите му това са най-важните способности, които трябва да притежава един инженер в днешно време и ако се старае, то няма никакво значение къде учи, а навсякъде ще получи признание.

“Смятам, че бъдещето е в ръцете на инженерните студенти и колкото повече от тях повярват в себе си, толкова по-добре ще бъде за всички нас”, добави Върхошков.

За втора поредна година “Аз, инженерът” събра на едно място водещите технологични компании у нас, за да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти, че наука и иновации се случват и тук, и че имат много възможности за професионална реализация в Българи.

Най-оживено беше на състезанието по сглобяване и борба с роботи за ученици и студенти. Участваха над 20 отбора от младежи от цялата страна.

През целия ден най-оживено беше на състезанието по сглобяване и борба с роботи за ученици от VIII клас нагоре и студенти. Участваха 30 отбора от младежи от цялата страна, представители на кръжоци по роботика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии