Как РОБОТИТЕ изместват човешкия труд

2346
Как РОБОТИТЕ изместват човешкия труд
Снимка: iStock

Отминаха дните, когато имахме нужда или от пътеводители, които да препоръчват добри туристически места и най-добрите маршрути, или от асистенти, които да въвеждат данни и да планират срещи. Изкуственият интелект, приложение на науката и технологиите, помогна на света на науката да упражнява надмощие.

Представиха наистина стряскащи хуманоидни роботи (ВИДЕО)

С провеждането на по-нататъшни експерименти в областта на AI и роботиката се появяват роботи, способни да победят човешките способности, които работят по-добре в сравнение с хората. Твърди се, че роботите са по-надеждни, тъй като за разлика от хората не се изтощават след известно време.

Роботи в американски и руски училища ще следят за оръжие у учениците

Руската компания „Промобот“, съвместно с американски дистрибутор и интегратор, е разработила робот, който ще може да открив...

Тяхната висока точност и денонощно разположение ги правят по-надеждни за работа. Прилагането на роботиката и изкуствения интелект помага на много индустрии да се развиват и просперират. Всяка монета обаче има две страни.

Както Дейв Уотърс веднъж цитира: „Потенциалните ползи от изкуствения интелект са огромни, както и опасностите“. Роботите поемат работата на шофьори, опаковчици, доставчици, пилоти и постепенно доминират в работното поле, оставяйки хората без работа.

Тъй като безработицата удря човечеството, хората стават неспокойни и използват енергията си в грешни области на престъпност, кражби и т.н., което допълнително се превръща в сериозна социална грижа. Въпреки че роботите заменят хората в определени области на работа, не всичко е обречено на гибел. Проучванията показват, че въпреки че автоматизацията и роботиката са елиминирали над милион работни места, те също така са генерирали някои нови работни места, включително тези на ИТ консултанти, роботизирани техници, програмисти на изкуствен интелект, детективи за данни, производители и поддръжка на роботи и т.н.

Първите биороботи в света се научиха да се размножават (ВИДЕО)

Освен това на роботите им липсват креативност, съпричастност, комуникационни умения, стратегическо мислене, здрав разум и способности за вземане на решения; всичко, което хората притежават. Работата на психолози, терапевти, съдии, адвокати, учители, мениджъри по човешки ресурси и много такива работни места, които изискват комбинация от тези умения, никога не могат да бъдат автоматизирани.

Роботите навлизат с рекордна скорост в икономиката

Компаниите в Северна Америка поръчаха рекорден брой роботи за първите девет месеца на тази година, опитвайки се да ускорят производство...

Поддържането на баланс между хората и роботите в работното поле би помогнало на света да живее в социална хармония, проправяйки пътя към постоянен напредък и едновременно задоволство сред човечеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Изпълнете пролетните празници със забавление с любимите си сериали

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии