Светофар в тротоара за зяпащи в телефона (ВИДЕО)

1678
Светофар в тротоара за зяпащи в телефона (ВИДЕО)

Манията по смартфоните представлява опасност не само за шофьорите, но и за пешеходците – някои от тях толкова силно се залисват в тях, че не забелязват как излизат на улицата и попадат под колелата на автомобилите. В немския град Аугсбург са се опитали да решат този проблем.

Баварците са измислили и разположили до един от местните институти светофари специално за пешеходци, които постоянно си гледат в смартфона и ходят буквално като зомбита, без да се оглеждат.

Въвеждат сигнални светофари и светлоотразяващи знаци

Правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата. С измененията се осигурява съответствие ...

Устройствата представляват мигащи индикатори, вградени в тротоара. Когато за пешеходеца свети червено, индикаторите под краката го дублират, за да може телефонните маниаци да видят ярката светлина с периферното зрение и да спрат навреме.

Аугсбург е разположен в южната част на Бавария и има 270 000 души население. В града има много учебни заведения, затова доста голям процент от населението са студенти, които никога не се разделят със своите смартфони.

Тъкмо за тази целева група са предназначени наземните светофари, но далеч не всички я оценили – някои видели нейните достойнства, но други сметнали това за празно харчене на пари от градския бюджет.

Умни светофари облекчават движението в София

Умни светофари ще ни позволят да минаваме три пъти по-бързо през 130 ключови столични кръстовища. Те ще са част от интелигентната систе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии