YouTube ще уведомява, ако дадено видео идва от медия, финансирана от някоя държава

1688
YouTube ще уведомява, ако дадено видео идва от медия, финансирана от някоя държава
Снимка: Getty Images / Guliver

Отсега нататък YouTube ще уведомява потребителите си, когато разпространяваните на платформата видеа са от държавно финансирани медии. Това е опит да се отговори на критиките за контрола на съдържанието.

Социалните мрежи от месеци са обект на критики за това, че публикуват съмнителни информации, най-вече т. нар. „фалшиви новини“. Това накара Facebook, Twitter, Google, част от която е YouTube да предприемат мерки за подобряване на качеството на съдържанието.

Кубинският ремикс на "Макарена" с 30 млн. гледания в YouTube (ВИДЕО)

Кубинският ремикс на известната песен "Макарена" отбеляза 30 милиона гледания в YouTube. "Макарена" е записана през 1992 г. от испанск...

Социалните мрежи бяха обвинени от Вашингтон, че са допуснали разпространение на руско влияние. Самият Кремъл бе обвинен от САЩ, че е искал да се намеси в предизборната кампания за американски президент използвайки социалните медии за разпространение на неверни информации, което Москва незабавно отрече.

„Големият приоритет за нас през 2018 г. е да предложим по-голяма прозрачност на съдържанието“, заяви сайтът за видеообмен YouTube в своя официален блог.

Във връзка с това, от днес започваме да отбелязваме видеата, които идват от информационни медии, получаващи финансиране от някое правителство. В съобщението се отбелязва, че за момента тази информация ще бъде публикувана само в САЩ. Съобщението ще се появява под самото видео, но над неговото заглавие и ще има връзка към свободната онлайн енциклопедия „Уикипедия“ за повече информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии