2020 г. беше трудна за Хари и Меган

3655
2020 г. беше трудна за Хари и Меган
Снимка: Getty Images/Guliver

2020 г. се оказа лоша година дори за кралските особи, пише БГНЕС. Трябваше да се крият в чужди земи, други бяха месеци зад решетките, да слушат обиди и да се крият от срам. Ако обаче всичко продължи така, може би скоро тази година ще се запомни с носталгия. "Lenta.ru" припомня какво правиха кралските особи през последните 12 месеца.

Хари и Меган. 2020 г. трябваше да бъде годината на Хари и Меган. В първите дни на януари те обявиха, че вече не искат да изпълняват задълженията, поверени им от британското кралско семейство. И двамата имаха основателни причини за това. Меган е уморена да бъде набеденото момиче, което е еднакво мразено от кралското обкръжение и таблоидната преса. Хари започна да осъзнава, че няма бъдеще в Англия. Само брат му има шанс да стане крал и той неизбежно ще се превърне в застаряващ принц, който се помни само заради скандали (като Андрю, средният син на кралицата) или изобщо не се помни (като най-малкия син на кралица Едуард). Поне в чужбина той ще има шанс да постигне нещо.

Шокиращи подробности за развода на Меган Маркъл

Цял cвят cлeди c притaeн дъх кaквo ce cлучвa c eднa oт нaй-извecтнитe двoйки в цeлия cвят - принц Хaри и Мeгaн Мaркъл. Мнoзинa oбaчe вc...

Не е известно какво точно са замислили Хари и Меган, но нещата веднага се объркаха. Преговорите с Елизабет II завършиха много по-зле, отколкото Хари очакваше. Мислеше, че ще запази определена роля в двора, независимо от всичко. Оказа се, че кралицата не е доволна от тази опция. На Хари бе недвусмислено намекнато, че няма принцове на непълен работен ден и му беше дадена година да помисли за това. Ако не се върне, възможно е да му бъде преграден пътя до Бъкингамския дворец.

Новият живот също не проработи. След като се преместиха в САЩ, Хари и Меган вероятно искаха да си направят име. Вместо това, през по-голямата част от годината те трябваше да се крият от коронавируса и папараците в едно или друго уединено имение. Междувременно английските таблоиди, от които се надяваха да избягат, се закачиха за тях с утроена енергия. Всяка седмица „Дейли Мейл“ и „Дейли Експрес“ съобщават за враждата между принц Хари и принц Уилям. Някои експерти по кралските въпроси вярват, че братята най-после са се скарали жестоко. Други настоявт, че са се помирили. И едните, и другите се позовават на информирани източници в двора, но най-вероятно не знаят нищо.

По Меган продължават да хвърлят кал. Тя беше обвинена за факта, че след преместването Хари се отегчава и следователно не изглежда достатъчно пламенен същите информирани източници съобщават за страданията му в чужда земя, за раздялата в кралското семейство и дори за опита да повлияе на резултата от президентските избори в САЩ. През есента медиите съобщиха, че херцогинята на Съсекс е била тайно бременна с второто си дете. По-късно се разкрива, че тя всъщност е имала спонтанен аборт още през юли. Ситуацията започна да се подобрява едва към края на годината. Хари и Меган са сключили големи сделки с „Netflix“ и „Spotify“ за производството на филми, телевизионни предавания и подкасти, които им позволяват да се справят без подаръци от бащата на Хари, принц Чарлз. Освен това Меган озвучи документален филм за слоновете, който беше пуснат във видео услугата „Disney Plus“. Доколкото знаем, тя го е направила безплатно. Въпреки всичко, това е първата й актьорска работа след брака й с принца.

Принц Андрю. За разлика от измислените скандали около Хари и Меган, скандалът, който вкара принц Андрю под земята, е много по-сериозен. Той е заподозрян в изнасилване на непълнолетни момичета и има все повече доказателства, потвърждаващи вината му. След неуспешно интервю на Би Би Си през ноември 2019 г., Андрю временно подаде оставка от кралското семейство и спря да се появява публично. Цяла година 60-годишният син на кралицата остана в сянка и дори не дойде на сватбата на дъщеря си. Напразно: никога не са забравяли за него и е почти невъзможно да си представим реабилитацията му след поредния кръг от разкрития в „Дейли Мейл“. Обвиненията бяха повдигнати преди няколко години и са свързани с приятелството между принца и американския финансист Джефри Епщайн, който снабдява богатите и могъщи педофили с непълнолетни момичета. Една от жертвите на Епщайн, американката Вирджиния Робъртс, твърди, че е била принудена да прави секс с принц Андрю три пъти и това се е случило през 2001 г., когато е била само на 17 години. Познанството им се потвърждава от снимка, на която принцът прегръща момиче, направено в лондонския апартамент на съучастничката на Епщайн, Гислайн Максуел.

Според мемоарите на Робъртс едно от изнасилванията се е случило на 11 април 2001 г. в Ню Йорк по време на официално посещение на принц Андрю в САЩ. Принцът яростно отрича твърденията. Последното опровержение беше дадено в същото интервю за Би Би Си, като той каза, че никога не е живял в имението на Епщайн и на 11 април прекарва с британския генерален консул в Ню Йорк. През декември британският таблоид „Дейли Мейл“ публикува резултатите от собственото си разследване на събитията от онзи ден. Изданието установява, че Андрю е излъгал: на 11 април 2001 г. той е прекарал нощта не при консула, а в имението на Епщайн в Манхатън - уж, за да не се хабят парите на данъкоплатците. Вярно е, че нито Епщайн, нито Максуел, нито Робъртс, явно не са били там. И тримата са били в частен самолет, излетял от летището, намиращо се на 25 километра от имението Епщайн. Въпреки това те все още са могли да се срещнат. Времето на предполагаемото престъпление пада на три часа, отбелязани в графика на Пинец като „лични досиета“. Нито охраната на Андрю, нито помощникът могат да потвърдят алибито му през този период. Документите и показанията, получени от „Дейли Мейл“, показват, че принцът е имал възможност да извърши престъплението. Съдейки по публичните лъжи, той има какво да крие. Сега Андрю ще трябва много по-трудно да се оправдава.

Принц Хари и Меган влизат в риалити шоу по Netflix

Британският принц Хари и съпругата му Меган ще станат герои на риалити шоу на Нетфликс, съобщи в. "Сън", цитиран от Дарик. В началото ...

Хуан Карлос I Бурбон. През 2012 г. испанският крал Хуан Карлос отива на лов в Африка и застрелва слон. Едва ли е смятал, че започва верига от събития, които ще завършат с тайно бягство от страната, която той управлява близо 40 години. Кралят трябва да спре да ловува през 2006 г., когато почти се случва международен скандал заради хобито му: по време на посещение в Русия Хуан Карлос застрелва пияния мечок Митрофан. Отвратителна постановка придружава лова на испанския крал Хуан Карлос. Фалшификаторите „жертват“ добродушна и весела мечка на име Митрофан, държана в център за отдих в село Новленское. Мечката е поставена в клетка и доведена до ловното поле. След това е щедро напита с водка, смесена с мед и пусната на свобода. Естествено, пияното животно с наднормено тегло се превръща в лесна мишена. Негово величество Хуан Карлос убива Митрофан с един изстрел. Но той не спира с това и отива в Ботсвана за слонове. Този път последствията не могат да бъдат избегнати.

По време на пътуването Хуан Карлос си чупи бедрото и спешно се завръща в родината си с частен самолет. Спешно е опериран, но нараняването е тежко и отнема няколко години, за да се възстанови. Междувременно поданиците обсъждат забежката на монарха. Той не само убива слона - това само по себе си не предизвиква съчувствие. Още по-лошо, това се случва в разгара на икономическата криза, когато обикновените испанци едва успяват да свържат двата края. Да се отдадеш на толкова екстравагантни и скъпи забавления в такъв момент е просто неприлично. Убитият слон безнадеждно е съсипал репутацията на Хуан Карлос. Останал без народна любов, той смята за добре да абдикира от престола в полза на сина си Фелипе. Но дори и след това той не остана сам. Бившият монарх е заподозрян в получаване на огромни подкупи: наред с други неща, се говори за пет куфара пари в брой от казахстанския президент Нурсултан Назарбаев и 100 милиона долара, които саудитският крал Абдула превежда по офшорната сметка на Хуан Карлос.

През 2020 г. правоприлагащите органи в Испания и Швейцария започват разследване на измамата. Сега не само Хуан Карлос трябваше да мисли за репутацията, но и неговият син, крал Фелипе VI. През март той обяви, че ще лиши баща си от редовни парични обезщетения и ще се откаже от наследството му, за да няма нищо общо с доходите от престъпления. Преди това Хуан Карлос получава 194 хиляди евро годишно. Пет месеца по-късно, бившият крал реши да отиде в доброволно изгнание и излетя извън страната в неизвестна посока. Португалските медии твърдяха, че той се укрива на Лисабонската ривиера. Испанският вестник „Ла Вангуардия“ съобщава, че Хуан Карлос се е преместил от Португалия в Доминиканската република. Там от своя страна заявиха, че на тяхна територия няма монарх. Това продължи две седмици, докато в пресата се появи нова снимка на Хуан Карлос. На нея се вижда човек, много подобен на бившия крал, слизащ от самолета в Абу Даби. Твърдеше се, че изгнаникът е пристигнал в ОАЕ и се е настанил в хотелска стая за 11 хиляди евро на ден. Скоро дворецът издаде потвърждение на тази информация. През декември Хуан Карлос доброволно плати данъчните просрочени задължения, които, включително лихви и неустойки, възлизат на 678 хиляди евро. Въпреки това, той продължава да се крие извън Испания и все още не е ясно как ще завършат приключенията му.

Маха Вачиралонгкорн Рама X. Най-колоритният монарх на нашето време, 67-годишният крал на Тайланд, Маха Вачиралонгкорн Рама Х си прекарва най-добре. И това не е толкова лесно, като се има предвид, че под прозорците на двореца му в Банкок назрява истинска революция. През март Маха замина за Германия, за да изчака пандемията от COVID-19. Това не беше най-рационалното решение: в Европа коронавирусът убиваше стотици хора на ден, докато Тайланд успя да избегне неконтролиранота разпространение на инфекцията. Преди заминаването на Маха в страната е регистриран само един смъртен случай от COVID-19. В Германия рискът от инфекция е много по-висок, освен това германските власти въведоха карантинни мерки и спряха въздушния трафик с Тайланд. Но законът не е написан на царете - направено е изключение за Маха и неговата свита.

Повече от сто души отлитат за Бавария с краля. По време на карантината кралят наел всички стаи на четиризвездния Гранд Хотел „Sonnenbichl“. Единият етаж на хотела е обзаведен с антики, донесени от Банкок и превърнат в своеобразен дворец за Маха и неговите 20 наложници. Няколко дни по-късно кралят се умори и прекъсна изолацията си с пътуване до фестивала в Банкок Чакри, но след това се върна. Следващият излет последва само месец и половина по-късно и беше още по-смешен: Маха и 20 от неговите наложници отидоха на разходка с колело в Баварските Алпи. Докато кралят се разхлажда, недоволството в родината му назрява главоломно. През лятото, първо в Интернет, а след това и в Банкок, започват многодневни масови акции. Недоволни граждани искат оставката на премиера, който дойде на власт след военния преврат през 2014 г., нови избори и реформа на монархията. Жълтата гумена патица се превръща в символ на протестите и предприемчивите търговци бързо започват продажбата на патици от всички възможни калибри: от малки презрамки до надуваеми титанични с размерите на човек.

Принц Хари и Меган Маркъл съдят папараци заради снимки на сина им

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, които сега живеят в Лос Анджелис, заведоха дело срещу папараците, които продадоха с...

За да спаси монархията, Маха изгонва опозорената фаворитка Синайнат Уонгваджирапакди, която е лишен от всички титли и привилегии, според слуховете, поради интригите на съпругата на монарха Сутхида, която не харесва своята съперница. След оставката си Синайнат изчезва безследно, а къщата, в която живее семейството й е неочаквано разрушена. В Тайланд има слухове, че тя е била убита или умряла. Всъщност, тя е хвърлена в централния женски затвор „Lat Yao“ без съд и разследване. По времето, когато кралят се нуждае от нейната помощ, тя прекарва близо година зад решетките. През септември Маха отмени миналогодишното решение, върна предишните титли на Синайнат и изпрати самолета си за нея. Любимката е докарана на летището директно от затвора. Синайнат е натоварена да увеличи популярността на краля сред младежите. За целта тя пътува из страната през цялата есен, във всяка провинция пробва местни традиционни костюми, среща се с фенове и позира с всички за селфи. Дали е помогнало на Маха или не, все още не е ясно, но Сутхида изобщо не е доволна от завръщането на фаворитката. Борбата под прикритие продължава: в отговор на освобождаването на наложницата от затвора, придворните, които застанаха на страната на кралицата, организираха изтичането на стотици снимки на Синайнат, включително интимни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Глория отговори със СНИМКА на слуховете за раздялата си с младото си гадже

Да се харесаш на всеки: Папи Ханс с емоционални признания за себе си (ВИДЕО)

Забравена на тавана: Продават на търг акустична китара на Джон Ленън (СНИМКА)

Честито: Христо Стоичков вече и с внук

Илиана Раева с неочаквана постъпка към Краси Радков (ВИДЕО)

Андреа се обясни в любов на турски актьор (СНИМКА)

Елиминационен двубой в Dancing Stars. Вижте коя двойка отпадна (СНИМКА)

Победа и разединение при звездите в Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Хю Грант: Новият филм за Бриджит Джоунс ще бъде тотална бомба

Инцидент при снимките на филм на Еди Мърфи: Има ранени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com