Актриса разказа за ужасите, свързани със сциентологията в Холивуд

29097
Актриса разказа за ужасите, свързани със сциентологията в Холивуд
Снимка: Getty Images/Guliver

Сциентологията е система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард (1911 – 1986) през 1952 г. Тя изповядва смесица от наука и духовност, като вярва в безсмъртието на духа и подобряването му на Земята. Идеята за рай и ад не съществува. Тези вярвания са сериозно критикувани. Един от най-известните представители на движението е Том Круз, чиято бивша съпруга Кейти Холмс го напусна именно заради неговите вярвания.

За първи път телевизия се осмелява да излъчи филм за сциентологията. Звездата в документалния сериал от 8 епизода е Леа Ремини, бивша звезда от сериала "Queen of Queens" и бивш член на тази секта. Тя е прекарала повече от три десетилетия в сектата на сциентолозите и през 2013 г. най-накрая се е осмелила да напусне. Оттогава води ожесточена съдебна битка срещу различни обвинения от сциентоложки кръгове, които се опитват да я опетнят и по този начин да неглижират нейното послание. Поради това тя решила да разкрие всичко, което смята за важно, чрез телевизионния екран.

Принц Чарлс дал пари на сциентолозите

Принц Чарлс е дарил пари на сциентолозите, съобщават от самата Сциентоложка църква. Принц Чарлс е дарил средства за сциентоложката про...

Сциентолози от висок ранг

В първия епизод към нея се присъединява бивш висш служител на църквата, Майк Риндър, и са разкрити заплахи от адвокатите на сциеноложка църква, които до голяма степен са сведени до обяснението: „Църквата отрича много от изявленията, направени във филма“. Някога Риндър е бил отговорен за реакциите на обвиненията на всички противници на сциентологията и е бил официален говорител по международните отношения.

Ремини от своя страна има просто послание: „Някой трябва да направи нещо във връзка с този култ." Както тя обяснява по-нататък, нейната цел е да покаже на останалия свят каква вреда нанася членството в сциентоложка църква", съобщава „Дейли Бийст".

Някога Леа е била един от най-видните членове на холивудския клон на сциентологията. Тя си спомня, че е била негов член повече от три десетилетия и, както много други, е благославяла църквата за всички свои успехи. От друга страна, когато се проваляла, тя се самообвинявала, точно както я учили сциентолозите. Миналата година тя издаде книга, истински скандал за сциентолозите, в която разкрива живота си в тази секта. Разочарованието й започнало през 2007 г. на сватбата на Том Круз и Кейти Холмс в Италия. Ремини не успяла да открие Шели Мискевич, съпругата на ръководителя на сциентоложката църква Дейвид Мискевич, и започнала да разпитва.

„Казаха ми, че не трябва да задавам въпроси“, спомня си Ремини. Няколко години по-късно тя съобщава на полицията за изчезването на Шели, но в крайна сметка полицията в Лос Анджелис отказва да започне издирване.

Книга разследва връзката на Том Круз със сциентологията

Книгата "Да сме наясно: Сциентология, Холивуд и затворът на вярата", която се базира на статия на Лорънс Райт в "Ню йоркър", ще се поя...

Изнасилване на непълнолетна

Ейми Скоби, също бивша член на сектата, се появява в същия епизод и разказва това, което е преживяла като член. Тя описва Дейвид Мискевич като гневен мъж, който често души и бие служители от мъжки пол. Ейми припомня, че е вярвала в църквата сляпо, дори след като е била изнасилена от сциентолог, когато е била само на 14 години.

Междувременно адвокатите на сциентоложката църква яростно нападнали телевизионната мрежа A&E, за да спрат снимките или поне да издействат този документален сериал да не бъде излъчен никога.

„Много малко оставаше сериала да се провали. Знам, че A&E бяха много упорити и след като видяха кадрите и чуха историите, те бяха абсолютно решени да излъчат сериала“, каза Лия пред „Холивуд Рипортър“.

Тя също така припомня как някога църквата се е опитала да използва влиянието си върху звездите на популярен телевизионен сериал. Веднъж Том Круз помолил Ремини да се обади на тогавашния шеф на CBS, телевизионният канал, излъчващ „Кралят на Куинс“, за да отмени предаване за Том и неговото влияние в сциентоложките кръгове.

Кейти Холмс официално обърна гръб на сциентологията

Актрисата Кейти Холмс официално обърна гръб на сциентологията като се регистрира в католическа църква в Ню Йорк, съобщи Дейли Мейл. Сп...

Във филма Леа разкрива още как членовете на църквата са й предоставяли по 250 000 долара, докато самата тя е дала около 3 милиона долара. Сциентоложката църква продължава да твърди, че Ремини е просто неуспешна актриса, която се опитва да спечели пари, като напада сциентологията.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Палавите прякори, с които Кейт Мидълтън и принц Уилям се наричат

От Кухнята на Ада в "Капките": Шеф Ангелов с нова изява (ВИДЕО)

Фенове на Тейлър Суифт "изгоряха" с над 1 млн. евро заради измама с билети

Българин стана любимец в сръбско музикално шоу (СНИМКА+ВИДЕО)

Меган Маркъл щурмува световния пазар с... конфитюр! (СНИМКА)

Участници в Dancing Stars се обясниха в любов (СНИМКИ)

Натали Трифонова остава без гадже заради Dancing Stars

Изненада: Гала и дъщеря ѝ ще водят ново предаване (ВИДЕО)

Нови скандални разкрития предстоят в "Ергенът" (СНИМКИ)

Ваня Червенкова със смразяващо признание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com