Balenciaga и обвиненията в педофилска кампания: Ким Кардашиян: "Бях шокирана" (СНИМКИ)

12177
Balenciaga и обвиненията в педофилска кампания: Ким Кардашиян: "Бях шокирана" (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

През миналата седмица светът на модата и шоубизнеса бе разтърсен от поредния запомнящ се скандал. Този път обаче не става дума за изневери, раздели и бракоразводни дела, а за рекламна кампания на луксозната модна марка Balenciaga.

Последната детска кампания на модния гигант показва деца, държащи плюшени чанти с формата на мечета, със садо-мазо елементи по тях. Кадрите бяха остро критикувани, а модната общност отправи обвинения за пропаганда на педофилията и сексуализирането на деца.

"Искрено се извиняваме за всяка обида, която нашата празнична кампания може да е причинила. Нашите плюшени чанти с мечета не трябваше да бъдат представяни с деца в тази кампания", се казва в изявление на компанията от миналия вторник, в което ясно се заявява, че рекламата е изтеглена от всички канали и платформи.

Въпреки тези извинения последва истински крах и "звезден" съд - Бела Хадид, която участва в една от последните кампании на марката, изтри снимки от тях от профила си в Instagram.

Ким Кардашиян, определяна като най-важният посланик на Balenciaga, се забави в коментари си:

"Исках да говоря с екипа, за да разбера как е могло да се случи това, а не защото не изпитвах отвращение и възмущение... Като майка на четири деца бях шокирана от смущаващите изображения. Безопасността на децата трябва да се наблюдава с най-голямо внимание и всякакви опити за нормализиране на насилието над деца от всякакъв вид не трябва да имат място в нашето общество - точка", написа Кардашян в Twitter.

"След като разговарях с тях, вярвам, че те разбират сериозността на въпроса и ще предприемат необходимите стъпки, за да гарантират, че това никога повече няма да се случи", каза още Ким.

Любопитен факт е, че малко преди скандала, марката прекрати отношенията си с Кание Уест заради антисемитски изявления и косвени критики към движението BLM.

Автор на фотосесията е Габриеле Галимберти, който по-рано стана скандално известен с фотосесии на деца, правени в собствените им детски стаи. На една от снимките от кампанията на Balenciaga се вижда странен детайл - документи от решения на Върховния съд, което потвърждава закон, криминализиращ изображенията на сексуално малтретиране на деца.

От Balenciaga обявиха, че ще предприемат съдебни действия срещу страните, отговорни за фотосесията, които по думите им са включили "неодобрени артикули" в кампанията. Става въпрос за продуцентската компания North Six, Inc. и дизайнерът Никола де Жарден. Все още няма коментар от гиганта Kering, който притежава Balenciaga, заедно с Gucci, Yves Saint Laurent и Alexander McQueen.

За капак на всичко скандалът изобщо не изглежда като да затихва. В нова кампания на марката бе забелязан друг странен детайл. На масата на заден план се вижда книгата на Михаел Бореманс - съвременен художник, който рисува голи деца.

До къде може да стигне всичко това - предстои да разберем!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Абсолютен прецедент: Майсторите в "Бригада Нов дом" отказват да ремонтират къща

Гонзо е на ход: Виктория от "Ергенът" официално ще съди БФС

Сбогом, Цър-пър: Алек не даде роза на Виктория и разочарова зрителите

Жена, изпратила 8000 картички на Хари Стайлс, влезе в затвора

Рут Колева се оплака, че няма апартамент

60-годишен зарязал Маги от "Ергенът" заради по-млада

Цветелина Грахич кълне Слави Трионов: Боже, благодаря ти, че се отървах от тая помия! (СНИМКА)

Защо дъщерята на Том Круз не иска да го вижда?

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com